Inhoudsopgave:

 1. Wat gebeurt er als je gedrogeerd bent?
 2. Kan je testen of je gedrogeerd bent?
 3. Wat voel je als iemand iets in je drankje heeft gedaan?
 4. Wat gebeurt er als er iets in je drankje is gedaan?
 5. Hoe weet je dat je gedrogeerd bent?
 6. Wat merk je bij GHB?
 7. Hoe weet je of ergens alcohol in zit?
 8. Hoe bereken ik of er nog alcohol?
 9. Hoeveel is 4 promille alcohol?
 10. Hoe kun je zien dat je dronken bent?
 11. Kan ik nog rijden alcohol?
 12. Hoeveel glazen is 4 promille?
 13. Hoeveel promille is dodelijk?
 14. Hoe test je of iemand dronken is?
 15. Hoe voelt het om aangeschoten te zijn?

Wat gebeurt er als je gedrogeerd bent?

Gekke dingen doen, zien of voelen. Niet kunnen slapen. Grote pupillen. Bewusteloosheid of juist heel erg wakker zijn.

Kan je testen of je gedrogeerd bent?

Als je het vermoeden hebt dat je bent gedrogeerd, kun je een urinetest laten doen bij de huisarts. Zo kun je erachter komen of je drugs of medicijnen hebt binnengekregen. Het is het belangrijk dat je zo snel mogelijk urine opvangt en bewaart. Drugs is namelijk maar kort aantoonbaar in je urine.

Wat voel je als iemand iets in je drankje heeft gedaan?

Het kan gebeuren dat je fysiek merkt dat er 'iets' gebeurd is: je wordt bijvoorbeeld ergens wakker of je komt bij bewustzijn zonder dat je weet hoe je op die plaats geraakt bent. Of je hebt kneuzingen of blauwe plekken zonder te weten waarvan.

Wat gebeurt er als er iets in je drankje is gedaan?

Aarzel niet om naar de huisarts gaan, naar de gynaecoloog, contact op te nemen met een dienst voor slachtofferhulp of met een van de zorgcentra na seksueel geweld. Veel mensen die vermoeden slachtoffer te zijn te zijn geweest, zitten met veel vragen over wat er al dan niet in hun drankje werd gedaan.

Hoe weet je dat je gedrogeerd bent?

Klachten als: geheugenverlies, duizeligheid, verlies van controle, verminderd gevoel van bewustzijn en een slap gevoel hebben, worden vaak genoemd. Klachten die doorgaans niet voorkomen bij “een paar drankjes”. De vraagsteller heeft meestal alcohol genuttigd en ervaart een bepaald effect.

Wat merk je bij GHB?

In kleine hoeveelheden geeft GHB een ontspannen, vredig gevoel en kan het seksueel stimulerend werken. Bij hogere doseringen van GHB kunnen misselijkheid en duizeligheid optreden. Uiteindelijk val je als een blok in slaap. Dit lijkt veel op het effect van een grote dosis alcohol.

Hoe weet je of ergens alcohol in zit?

Je kunt niet zien of ergens alcohol inzit, want alcohol is een kleurloze vloeistof. Het alcoholpercentage staat op het etiket van een fles aangegeven.

Hoe bereken ik of er nog alcohol?

Met een promillage beschrijf je hoeveel alcohol er in het bloed zit. We noemen dat ook wel het bloedalcoholgehalte (BAG). Een promillage van 0,5 betekent: In 1ml (= 1 milliliter) bloed zit een halve milligram pure alcohol.

Hoeveel is 4 promille alcohol?

3 tot 4 promille (ongeveer 10-13 glazen voor een vrouw, 15-19 glazen voor een man): u bent zwaar dronken, u kunt uw bewegingen niet langer coördineren, uw zintuigen zijn volledig verdoofd. 4 promille: u bent helemaal 'van de kaart', met hoge kans op bewusteloosheid en beginnend levensgevaar.

Hoe kun je zien dat je dronken bent?

0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): je bent 'aangeschoten', je kan niet meer veilig aan het verkeer deelnemen. 1,5 -3,0 promille (ongeveer 6-9 glazen voor een vrouw, 8-14 glazen voor een man): je bent dronken, je kan absoluut niet meer aan het verkeer deelnemen.

Kan ik nog rijden alcohol?

Met hoeveel alcohol mag je nog rijden? ... Als je een ervaren bestuurder bent mag je niet rijden met meer dan 0.5 promille alcohol in je bloed. Als onervaren bestuurder mag je niet meer rijden met meer dan 0.2 promille alcohol in je bloed.

Hoeveel glazen is 4 promille?

3 tot 4 promille (ongeveer 10-13 glazen voor een vrouw, 15-19 glazen voor een man): u bent zwaar dronken, u kunt uw bewegingen niet langer coördineren, uw zintuigen zijn volledig verdoofd. 4 promille: u bent helemaal 'van de kaart', met hoge kans op bewusteloosheid en beginnend levensgevaar.

Hoeveel promille is dodelijk?

Iemand kan een alcoholvergiftiging oplopen vanaf 4 promille (promillage is de maat die de concentratie in het bloed aangeeft). Dit bereik je door meer dan 20 glazen alcohol in een paar uur te drinken. De kans op bewusteloosheid is dan groot. Ook is er dan sprake van levensgevaar.

Hoe test je of iemand dronken is?

Een blaasapparaat is een klein apparaatje waarmee je je bloedalcoholgehalte kunt testen. Om het apparaat te gebruiken steek je het mondstuk tussen je lippen en blaas je in het apparaat. Het apparaat zal dan je bloedalcoholgehalte weergeven. Zo kun je erachter komen of je volgens de wet dronken bent.

Hoe voelt het om aangeschoten te zijn?

Je gezicht wordt rood, zwelt op en je pupillen vergroten. Je kan misselijk worden en braken. Je zintuigen verdoven en je bent in de war en afwezig; wat je hoort en ziet dringt nauwelijks tot je door.