Inhoudsopgave:

 1. Waarom geen NBA spelers op Olympische Spelen?
 2. Hoeveel vrije worpen basketbal?
 3. Hoe noemt een goal bij basketbal?
 4. Hoeveel stappen mag je in de NBA zetten?
 5. Wie is de beste basketballer ooit?
 6. Hoe werkt een NBA seizoen?
 7. Hoeveel spelers zitten er in een basketbal team?
 8. Hoeveel persoonlijke fouten basketbal?
 9. Hoe ver is een 3 punter?
 10. Wat is een second dribbel bij basketbal?
 11. Hoeveel punten is een dunk waard?
 12. Wie is de beste basketballer van Nederland?
 13. Welke schoenmaat heeft Shaquille O Neal?
 14. Hoe ziet een NBA seizoen eruit?
 15. Hoe werken transfers in de NBA?

Waarom geen NBA spelers op Olympische Spelen?

Het Amerikaanse basketbalteam is een team van basketballers dat de Verenigde Staten van Amerika vertegenwoordigt bij internationale wedstrijden. Het team won in 18 deelnames aan de Olympische Spelen (vanaf 19, in 1980 werd niet meegedaan wegens de Amerikaanse boycot) 15 maal goud.

Hoeveel vrije worpen basketbal?

Punten scoren Dit kan met vrije worpen. Vrije worpen worden verkregen als een verdedigende speler een fout maakt op een speler die een doelpoging onderneemt. De aanvaller krijgt 3 vrije worpen als de fout wordt gemaakt buiten de 3 punts-lijn.

Hoe noemt een goal bij basketbal?

Het veld waar de mensen basketbal op spelen heet een basketbalveld. Het is een rechthoekig veld met aan elk uiteinde een basket (een soort goal).

Hoeveel stappen mag je in de NBA zetten?

Bij de volgende overtredingen gaat de bal naar de tegenpartij: Na een dribbel mag je maximaal twee stappen zetten met de bal in je handen, je mag daarna ook niet opnieuw dribbelen.

Wie is de beste basketballer ooit?

Zes keer MVP in de finales, vijf keer in het seizoen en 14 keer het All-Stars team: Michael Jordan wordt algemeen beschouwd als de allerbeste.

Hoe werkt een NBA seizoen?

Reguliere seizoen Ieder team speelt minstens tweemaal tegen elk ander team (eenmaal thuis en eenmaal uit); tegen teams uit de eigen division wordt vier keer gespeeld en tegen de teams in de andere twee divisies in dezelfde Conference drie of vier keer, zodanig dat het totaal aantal wedstrijden 82 is.

Hoeveel spelers zitten er in een basketbal team?

In het basketbal staan er tegelijkertijd in totaal tien spelers op het veld; vijf per team. Per team zijn er ook tot 7 wisselspelers toegestaan, die naar believen gewisseld kunnen worden. Bij begin van de wedstrijd nemen de basisspelers, de zogenaamde starting five, hun posities in.

Hoeveel persoonlijke fouten basketbal?

Wanneer een speler vijf persoonlijke fouten heeft gekregen, moet deze het speelveld verlaten. De coach mag wel een wisselspeler daarvoor in de plaats laten komen. In de NBA (Amerikaanse Basketbalcompetitie) moet je het veld pas verlaten na zes persoonlijke fouten.

Hoe ver is een 3 punter?

Na verschillende tests met de afstand van de lijn ligt de driepuntlijn in de NBA tegenwoordig op 23 voet en 9 duimen (7,23 meter). De FIBA voerde de driepuntslijn in 1984 in. De lijn lag toen op 6,25 meter maar dit is in 2010 verhoogd naar 6,75 meter.

Wat is een second dribbel bij basketbal?

overtreding waarbij een speler een dribbel uitvoert, vervolgens de bal met beide handen vastpakt en daarna onreglementair aan een nieuwe dribbel begint. Voorbeelden: Second dribbel: een speler dribbelt en pakt daarna de bal vast en gaat daarna opnieuw weer dribbelen.

Hoeveel punten is een dunk waard?

dunken - het met één of twee handen in de basket 'slaan' van de bal. driepunter - dit is een schot van achter de driepuntslijn en levert 3 punten op.

Wie is de beste basketballer van Nederland?

Rik Smits (Basketbal) De Dunking Dutchman is de meest succesvolle Nederlandse basketballer aller tijden. Met zijn lengte 2,24 meter was Rik Smits geknipt voor basketbal. In 1984 vertrok hij naar de Verenigde Staten om aan het Marist College te studeren.

Welke schoenmaat heeft Shaquille O Neal?

23Shaquille O'Neal / Schoenmaat

Hoe ziet een NBA seizoen eruit?

Een conference bestaat uit 3 divisions waar 5 teams in spelen. Ieder team speelt in het regular season 82 wedstrijden. 41 thuiswedstrijden en 41 uitwedstrijden. De teams uit een division spelen 4 keer tegen elkaar.

Hoe werken transfers in de NBA?

De teams hebben geen idee wat de andere clubs hebben gekozen en moeten dus een lijstje maken met meerdere namen. In de tweede ronde moet een club al binnen 120 seconden een beslissing maken. De NBA clubs krijgen tussen de rondes in nog de kans om spelers te wisselen. De NBA Draft duurt doorgaans een uurtje of vier.