Inhoudsopgave:

  1. Hoe sterk is de Nederlandse marine?
  2. Hoe noem je iemand die bij de marine werkt?
  3. Waarom zijn marine schepen grijs?
  4. Wat zijn de taken van de marine?
  5. Hoe heet een vrouw bij de marine?
  6. Wat is een fregat?
  7. Hoe lang duurt EMMV?
  8. Wat zijn de taken van het Korps Mariniers?
  9. Hoeveel oorlogsschepen heeft Duitsland?

Hoe sterk is de Nederlandse marine?

Het Korps Mariniers maakt deel uit van de Koninklijke Marine. De Marine Luchtvaartdienst (MLD) werd in 2008 geïntegreerd in het Defensie Helikopter Commando en ondergebracht bij het Commando Luchtstrijdkrachten. De personele sterkte van de marine bedraagt 7.342 militairen, 2.589 burgers en 1.076 reservisten.

Hoe noem je iemand die bij de marine werkt?

Niet iedereen bij de marine is 'marinier', terwijl al het marinepersoneel vaak wel zo genoemd wordt.

Waarom zijn marine schepen grijs?

De schepen zijn over het algemeen grijs omdat dat moeilijk te zien is tegen de zee (die vaak behoorlijk grijs is) en wolken. Ze hebben vaak radars, antennes, torpedo's, raketten en kanonnen aan boord. Vroeger werden met de marine alle schepen van een land bedoeld en dus niet alleen maar de oorlogsschepen.

Wat zijn de taken van de marine?

De Koninklijke Marine zet zich met vloot en mariniers wereldwijd in voor veiligheid op en vanuit zee. In Nederland en in het buitenland helpt de marine bij crisisbeheersingsoperaties, humanitaire hulpoperaties en bij rampen. De Koninklijke Marine is het oudste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht.

Hoe heet een vrouw bij de marine?

Alhoewel de mannenwereld van de Koninklijke Marine voornamelijk sceptisch was over vrouwen in de marine, leidde de Marva uiteindelijk tot volledige integratie van vrouwen. De Marva werd dan ook op 1 januari 1982 opgeheven.

Wat is een fregat?

De taken van een fregat zijn divers en liggen onder andere op het gebied van onderzeeboot-bestrijding (onder water), het beschermen van konvooien (op het water) en het creëren van een luchtverdedigingsschild (boven water). Meer dan andere schepen zijn fregatten de werkpaarden van de vloot.

Hoe lang duurt EMMV?

De Eerste Maritieme Militaire Vorming (EMMV) duurt 8 weken. Hier leren de 'spijkerbroekers' militaire basisvaardigden, maar komen ook competenties als samenwerken en doorzettingsvermogen veelvuldig aan bod. Na het afronden van de EMMV zijn de matrozen nog lang niet uitgeleerd.

Wat zijn de taken van het Korps Mariniers?

Amfibische en speciale operaties. Dat is het belangrijkste werk van de mariniers. Het betekent dat de maritieme lichte infanterie-eenheden kunnen optreden op zee, land en de grens hiervan. Van oorlogvoering en humanitaire hulpverlening, tot geheime verkenningen en terreurbestrijding.

Hoeveel oorlogsschepen heeft Duitsland?

Deutsche Marine
Aantal vliegtuigen*10
Aantal helikopters*43
Aantal schepen*67
(*) Gegevens voor 2012