Inhoudsopgave:

  1. Hebben autisten meer slaap nodig?
  2. Kan een autist empathisch zijn?
  3. Wat is een Slaaptunnel?
  4. Hoeveel uur werken autisme?
  5. Wat als een kind fladdert?

Hebben autisten meer slaap nodig?

Slaapproblemen komen veel voor bij mensen, voornamelijk kinderen en jongeren, met een autismespectrumstoornis (ASS). Zij hebben moeite met inslapen, worden vaak 's nachts wakker en ontwaken ook weer vroeg. Vergeleken met leeftijdgenoten zonder ASS is de algemene slaapkwaliteit slechter.

Kan een autist empathisch zijn?

Mensen met autisme hebben geen empathisch vermogen Kortgezegd houdt de 'theory of mind' bij autisme in dat mensen met autisme moeite hebben om zich in het perspectief van de ander te verplaatsen. Dit kunnen 'lezen' van de ander wordt ook wel cognitieve empathie genoemd.

Wat is een Slaaptunnel?

Een slaaptunnel is een hoes waar je de matras inschuift. De slaaptunnel zit strak om de matras. Doordat de tunnel strak zit geeft dit een geborgen en veilig gevoel tijdens het slapen. De slaaptunnel geeft voldoende druk om rustig te slapen en door de rekbaarheid van de stof voldoende mogelijkheden om te draaien.

Hoeveel uur werken autisme?

Dat heeft veel nadelen, maar ook voordelen, zoals een goede focus, zegt Bon. Zij kreeg allemaal onderzoeken en inderdaad, de diagnose autisme volgde én het advies om maximaal 20 uur per week te werken. Zo kon ze de hoeveelheid prikkels doseren.

Wat als een kind fladdert?

Het fladderen is niet het probleem, het is een signaal van iets.'' Het wapperen is vrij normaal, maar dan wel bij kinderen in de eerste twee levensjaren. Van der Gaag: ,,Een baby die z'n moeder aan ziet komen, kan van puur enthousiasme gaan fladderen. Kinderen kunnen het bij zeer heftige emoties langer doen.