Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel verdien je meer met nachtwerk?
 2. Is nachtwerk dubbel betaald?
 3. Is nachtdienst slecht voor je gezondheid?
 4. Hoeveel bedraagt Nachttoeslag?
 5. Hoeveel procent krijg je voor nachtdienst?
 6. Hoeveel procent is nachtwerk?
 7. Hoeveel ploegenpremie nachtwerk?
 8. Hoeveel nachtdiensten per 4 weken?
 9. Wat doet nachtwerk met je lichaam?
 10. Hoeveel nachtdiensten is gezond?
 11. Hoeveel procent is Avondtoeslag?

Hoeveel verdien je meer met nachtwerk?

Je krijgt 56% extra voor de uren die je werkt op een zon- of feestdag, 35% voor nachtwerk en 20% voor het werk gepresteerd tussen 19u en 20u. Dat kan dus mooi oplopen.

Is nachtwerk dubbel betaald?

Heb ik recht op extra loon als ik 's nachts, in het weekend of op een feestdag werk? Er zijn geen wettelijke afspraken over extra vergoeding als u 's nachts, in het weekend of op een feestdag werkt. Een toeslag op uw salaris hangt af van wat u met uw werkgever heeft afgesproken.

Is nachtdienst slecht voor je gezondheid?

Werken tijdens de nacht verstoort het dag-nachtritme van het lichaam. Volgens een advies van de Gezondheidsraad uit 2017 blijkt dat (langdurig) nachtwerk leidt tot een verhoogd risico op slaapproblemen, diabetes mellitus (type 2), en hart- en vaatziekten.

Hoeveel bedraagt Nachttoeslag?

Heb jij een frontoffice functie bij een hotel, pension of een ander logiesverstrekkend bedrijf? Wellicht heb jij dan recht op nachttoeslag. Jouw nachtdienst moet dan wel bestaan uit aaneengesloten uren tussen 00.00 uur en 06.00 uur. De toeslag is 10% op elk uurloon van de volledige nachtdienst.

Hoeveel procent krijg je voor nachtdienst?

In 2020 waren 1,2 miljoen werkenden soms of regelmatig in de nacht aan het werk. Dat is 13,5 procent van alle werkenden.

Hoeveel procent is nachtwerk?

Gemiddeld in 2020 werkten 1,2 miljoen mensen wel eens tussen 12 uur 's nachts en 6 uur 's morgens. In de periode schommelde het aantal rond 1,3 miljoen. Door de recente afname daalde het percentage nachtwerkers van 14, naar 13,. Ruim de helft van hen is regelmatig in de nacht aan de slag.

Hoeveel ploegenpremie nachtwerk?

Premies. Er bestaan geen minimum ploegenpremies op sectorvlak. Er bestaat wel een premie nachtwerk van + 25 %. Er kunnen ook ploegenpremies afgesproken zijn op bedrijfsvlak.

Hoeveel nachtdiensten per 4 weken?

Een werknemer mag maximaal 5 keer per 2 weken, en 22 keer per jaar 12 uur in een nachtdienst werken. - Maximaal 38 uren nachtdienst tussen 00.00 uur en 6.00 uur per 2 weken. Een werknemer mag niet meer dan 7 achtereenvolgende diensten werken als één van die diensten een nachtdienst is.

Wat doet nachtwerk met je lichaam?

Als het donkerder wordt, produceert je lichaam het hormoon melatonine, dat slaperigheid veroorzaakt. Melatonine wordt vooral 's nachts aangemaakt, maar bij grote tijdverschuivingen, zoals een nachtdienst, kun je ook overdag heel erg slaperig worden of juist 's nachts moeilijk in slaap komen.

Hoeveel nachtdiensten is gezond?

Hoeveel nachtdiensten je achter elkaar mag werken Je mag niet meer dan 7 nachtdiensten achter elkaar hebben.

Hoeveel procent is Avondtoeslag?

Volgens de huidige cao krijgen je toeslaguren van 34% tussen 18.00 uur tot 06.00 uur. De werkgevers willen deze toeslaguren veranderen in 20.00 uur tot 04.00 uur. Dat betekent 4 uur minder aan toeslaguren van 34%. De toeslag tussen 20.00 uur en 04.00 uur gaat omhoog naar 50%.