Inhoudsopgave:

  1. Hoe is Jay Gatsby rijk geworden?
  2. Wat is Gatsby style?
  3. Wie schreef de Great Gatsby?
  4. Waar woont Jay Gatsby?
  5. Wat betekent The Great Gatsby?
  6. Wat is een Gatsby party?
  7. Wie is de hoofdpersoon in The Great Gatsby?
  8. Waar gaat het boek The Great Gatsby over?
  9. Hoe gaat Gatsby dood?

Hoe is Jay Gatsby rijk geworden?

Tom onthult dat Gatsby onder andere zo rijk is door de illegale verkoop van drank in drogisterijen die hij bezit.

Wat is Gatsby style?

The Great Gatsby speelt zich in de jaren 20 af: voor een dresscode geldt hierbij dus vintage kleding. Kenmerkend voor deze modeperiode is de garçonne look: vrouwen dienden hierbij zo 'recht', en dus zo mannelijk mogelijk, te ogen waarbij de rondingen maar minimalistisch getoond werden.

Wie schreef de Great Gatsby?

F. Scott FitzgeraldThe Great Gatsby / Author

Waar woont Jay Gatsby?

Jay Gatsby woont in een enorm, overgestileerd huis in “West Egg”, het fictieve westelijke gedeelte van Long Island, vlakbij New York City. Hij is de buurman van de andere hoofdpersoon, Nick Carraway.

Wat betekent The Great Gatsby?

Gatsby, of ook wel GatsbyJS, is een generator voor statische sites die is gebouwd met ReactJS en wordt aangedreven door GraphQL. Met Gatsby kan iedereen feature-rijke, boeiende websites en applicaties maken.

Wat is een Gatsby party?

De feestende miljonair Jay Gatsby (The Great Gatsby) is onze inspiratiebron voor dit roerige themafeest. De dames gaan in Flapper-dress en de heren in een elegant pak. Bij de gadgetbar maak je je outfit compleet met Charleston-bandjes, parelkettingen en bolhoedjes.

Wie is de hoofdpersoon in The Great Gatsby?

F. Scott FitzgeraldThe Great Gatsby / Auteur

Waar gaat het boek The Great Gatsby over?

The Great Gatsby gaat over het leven van een rijke zakenman, Jay Gatsby en zijn verwoede en tevergeefse pogingen om een al lang verloren liefde terug te winnen: Daisy. Hij was Daisy namelijk kwijtgeraakt toen hij in de Tweede Wereldoorlog vocht in Europa. Daisy trouwde in die tijd met Tom Buchanan.

Hoe gaat Gatsby dood?

Wanneer George Wilson, de man van Myrtle, bij Tom Buchanan verhaal komt halen, wordt Gatsby als eigenaar en bestuurder van de auto aangewezen. George trekt vervolgens naar Gatsby om hem te vermoorden en om vervolgens zelfmoord te plegen. Tijdens de begrafenis van Gatsby wordt meer duidelijk over zijn achtergrond.