Inhoudsopgave:

 1. Hoe krijg ik mijn lichaam weer in balans?
 2. Hoe belangrijk is balans?
 3. Hoe komen mijn hormonen weer in balans?
 4. Waarom zijn balansoefeningen belangrijk?
 5. Hoe kun je je hormonen resetten?
 6. Wat zijn balansoefeningen?
 7. Waarom een balansbord?
 8. Wat te doen tegen hormonale klachten?
 9. Wat doet een balansbord?

Hoe krijg ik mijn lichaam weer in balans?

Zet de eerste stappen met deze 7 tips bij stress, om zo weer fysiek in balans te komen.
 1. Drink voldoende water. ...
 2. Loop elke dag een half uur buiten, liefst in de natuur. ...
 3. Beweeg elk half uur even. ...
 4. Sport 2-3 keer per week. ...
 5. Leer herkennen hoe je ademt. ...
 6. Let op je voedingspatroon. ...
 7. Bouw rust en ontspanning in.

Hoe belangrijk is balans?

Een gebrek aan balans is schadelijk voor de gezondheid. Als we te veel van iets nemen, zijn we de controle kwijt. Als we gebalanceerd zijn, is de kans veel groter dat we ook daadwerkelijk gaan krijgen waar we zoveel behoefte aan hebben in ons leven. Ook andere mensen hebben er meer aan als wij in balans zijn.

Hoe komen mijn hormonen weer in balans?

Drink water, kruidenthee, groentesappen en drink maximaal 2 koppen (zwarte) koffie per dag. Doordat je voeding meer uit gezonde vetten en eiwitten bestaat en minder uit koolhydraten, blijft je bloedsuikerspiegel in balans. Dit zorgt voor meer energie, minder drang naar eten en een stabielere gemoedstoestand.

Waarom zijn balansoefeningen belangrijk?

Hoe groter het verschil in balans, hoe sneller de kans op blessures. Je houding wordt minder snel gecorrigeerd en je gaat al vrij snel scheef lopen. Hoe beter je balans, hoe sneller jouw lichaam in staat is jou continu te corrigeren bij het sporten.

Hoe kun je je hormonen resetten?

Want: door geen granen te eten worden je insuline en leptine gereset én krijgt je schildklierstimulerend hormoon thyrotropine (TSH) een boost. Als je TSH-waarde laag is en je insulineresistent bent, kan dit leiden tot haarverlies, een opgeblazen gevoel en vermoeidheid. Want: zonder zuivel herstelt je groeihormoon.

Wat zijn balansoefeningen?

Wat is balanstraining? Balanstraining bestaat uit coördinatie-oefeningen waarbij je werkt met instabiliteit. Je staat bijvoorbeeld op een oneffen ondergrond of slechts op één been. Je lichaam moet deze onbalans in evenwicht brengen.

Waarom een balansbord?

Een balance board wordt gebruikt om balans en stabiliteit te trainen en de spieren te versterken. Doordat je niet stabiel staat op het balance board, moeten je spieren harder werken om de balans te vinden. Ook de buikspieren worden hierdoor geactiveerd.

Wat te doen tegen hormonale klachten?

- Zorg eveneens voor voldoende slaap. Want, te weinig en slecht slapen wordt gelinkt aan hormonale disbalans. - Pak ongezonde leefgewoontes aan. Denk aan continu op je smartphone kijken, te laat gaan slapen, roken, onregelmatig eten, dagelijks alcohol drinken en dergelijke.

Wat doet een balansbord?

Een balance board wordt gebruikt om balans en stabiliteit te trainen en de spieren te versterken. Doordat je niet stabiel staat op het balance board, moeten je spieren harder werken om de balans te vinden. Ook de buikspieren worden hierdoor geactiveerd.