Inhoudsopgave:

 1. Wat deden de Pemoeda's?
 2. Is het leven in Indonesië duur?
 3. Is Bali gevaarlijk?
 4. Wie was de eerste en de laatste gouverneur van Indonesie?
 5. Welke drie groepen waren niet veilig voor de Pemoeda's?
 6. Wat gebeurde er in 1949?
 7. Wie vochten in Indonesië tegen elkaar Van 19?
 8. Hoeveel kost een biertje in Indonesië?
 9. Wat kost een biertje in Indonesië?
 10. Is Bali nog de moeite waard?
 11. Is Bali nog wel leuk?
 12. Wie was de eerste gouverneur?
 13. Wie was de eerste gouverneur-generaal?
 14. Wat zijn politionele acties wikikids?

Wat deden de Pemoeda's?

Pemoeda's bezetten de overheidsgebouwen van waaruit de Nederlanders hun koloniale macht hadden uitgeoefend, en namen de kazernes en wapendepots over. Pemoeda's openden de aanval op de net uit de kampen vrijgekomen (Indisch) Nederlandse mannen, vrouwen en kinderen.

Is het leven in Indonesië duur?

In Indonesië kan je al met een klein dagbudget goed rondkomen. Het land is niet duur en je kan dus al van gemiddeld €30-€40 per dag rondkomen. Backpackers kunnen zelfs van gemiddeld €25 per dag rondkomen.

Is Bali gevaarlijk?

In Indonesië, en dus ook op Bali, is er (kleine) criminaliteit. Denk aan overvallen en berovingen op straat. Het is daarom altijd van belang om niet na zonsondergang de straat op te gaan, ook overdag niet alleen op straat te zijn en sloppenwijken te vermijden. Laat zoveel mogelijk sieraden thuis.

Wie was de eerste en de laatste gouverneur van Indonesie?

Het algemeen bestuur over Nederlands-Indië werd na 1942 uitgeoefend door H.J. van Mook, eerst als minister van Koloniën, later als luitenant gouverneur-generaal van Nederlands-Indië.

Welke drie groepen waren niet veilig voor de Pemoeda's?

Zo kunnen bijvoorbeeld vragen worden gesteld bij ons beeld van de pemoeda, de Indonesische vrijheidsstrijders. Het beeld van de pemoeda in de Nederlandse literatuur is uiterst negatief: alle pemoeda waren gewelddadig, ongeorganiseerd en ongedisciplineerd.

Wat gebeurde er in 1949?

24 - Het Noord-Atlantisch Verdrag treedt in werking nadat het in alle 12 betrokken landen is geratificeerd (zie 4 april 1949). 25 - Joegoslavië staakt zijn steun aan de Elas, de partizanen in de Griekse Burgeroorlog. 29 - De Sovjet-Unie test haar eerste atoombom.

Wie vochten in Indonesië tegen elkaar Van 19?

De kolonie Nederlands-Indië werd in 1942 bezet door Japan. Op 17 augustus 1945 - twee dagen na de Japanse capitulatie - riepen de nationalistische leiders Soekarno en Hatta de onafhankelijke Republiek Indonesië uit. In de voormalige kolonie landden vervolgens Britse en Australische troepen.

Hoeveel kost een biertje in Indonesië?

Een fles bier van een bekend merk: 5.60 EUR (44,000 IDR) Een worst of vleeswaren (1 kg): 27 EUR (210,000 IDR) Een mid-range wijn (één fles): 38 EUR (300,000 IDR)

Wat kost een biertje in Indonesië?

Ontbijt is vaak inbegrepen bij je overnachting, maar kun je ook bij restaurants krijgen voor €3 tot €4,50. Een kopje koffie kost €1 tot €2 en een halve liter bier (Bintang is het lokale biermerk) kost gemiddeld €3 tot €4.

Is Bali nog de moeite waard?

Vanuit zeven prachtige droomplekken ontdekte ik het heerlijke Bali. Een roadtrip op Bali? Bali verdient het om ontdekt te worden. Hoewel veel mensen Bali als strandvakantie kiezen en op dezelfde plek blijven, is het echt de moeite waard om alle prachtige kanten van Bali te gaan ontdekken.

Is Bali nog wel leuk?

Bali heeft echt haar charme weten te behouden en er zijn nog veel mooie plekken te vinden. Ubud is daar een goed voorbeeld van. Het centrum is enorm druk en hectisch maar net daarbuiten sta je midden in de groene rijstvelden. Wanneer je vooraf weet dat je niet alleen gaat zijn, zal Bali aan al je verwachtingen voldoen!

Wie was de eerste gouverneur?

Coen, gouverneur-generaal van Nederlands Oost-Indië, zette met de stichting van Batavia in 1619 de eerste stappen naar een koloniaal rijk.

Wie was de eerste gouverneur-generaal?

Het ambt was ontstaan ten tijde van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC), toen in de Republiek der Verenigde Nederlanden besloten werd tegenover de macht van de Portugezen en Spanjaarden in Azië een centraal gezag te plaatsen. In 1609 benoemden de Staten-Generaal daarom Pieter Both tot eerste gouverneur-generaal.

Wat zijn politionele acties wikikids?

Nederland was het er niet mee eens en stuurde 100.000 soldaten per boot naar Nederlands-Indië bij de Politionele acties. Alleen het probleem was dat Soekarno ook mensen voor het leger had verzameld. Van 19 was er oorlog. Er kwamen 150.000 Indonesiërs om het leven.