Inhoudsopgave:

 1. Hoe effectief zijn pull ups?
 2. Kan je elke dag pull ups doen?
 3. Wat als je 100 push-ups per dag doet?
 4. Hoeveel pull-ups for muscle up?
 5. Hoeveel pull ups for muscle up?
 6. Hoeveel push-ups moet je per dag doen om resultaat te zien?
 7. Welke spieren gebruik je bij push ups?

Hoe effectief zijn pull ups?

Pull-ups zijn vooral gericht op je brede rugspieren, de vleugelvormige spieren die langs je zijden en heupen over de volle lengte van je rug lopen. Maar ze versterken ook je armen (biceps, onderarmen en triceps), schouders, borst, midden- en bovenrug en alle kleine spieren langs je ruggengraat (rugstrekker).

Kan je elke dag pull ups doen?

Doe het: Verwerk de pull-up sets elke dag in je training. Doe een paar sets na je warming-up, zodat je spieren warm zijn maar je nog wel energie hebt. Je hoeft de dagen niet achtereenvolgend te doen, je kunt beginnen met drie keer per week (bijv. ma, woe, vrij).

Wat als je 100 push-ups per dag doet?

Nou is niet alles rozengeur en maneschijn als je een jaar lang 100 push-ups per dag wil doen, geeft de YouTuber toe in zijn video. Doordat je geen rust neemt kan je bijvoorbeeld last krijgen van blessures, wat niet goed is voor je lichaam en zeer demotiverend werkt.

Hoeveel pull-ups for muscle up?

Een goed uitgangspunt is dat je minstens 15 strict pull-ups kan uitvoeren en ook 15 dips op een rechte stang. Kan je dit nog niet? Focus eerst op het correct uitvoeren van de vereisten om vervolgens met de muscle up te beginnen.

Hoeveel pull ups for muscle up?

Een goed uitgangspunt is dat je minstens 15 strict pull-ups kan uitvoeren en ook 15 dips op een rechte stang. Kan je dit nog niet? Focus eerst op het correct uitvoeren van de vereisten om vervolgens met de muscle up te beginnen.

Hoeveel push-ups moet je per dag doen om resultaat te zien?

Elke dag opdrukken is geen goed idee als spieropbouw je doel is. Beter is het om dit twee à drie keer per week te doen en jezelf op te werken naar moeilijkere varianten. Zo zorg je ervoor dat je in de range blijft van zes à twaalf herhalingen per set. Dit zorgt voor de beste resultaten bij spieropbouw.

Welke spieren gebruik je bij push ups?

Met opdrukken gebruik je verschillende spieren. De grootste spiergroep die je traint met push-ups is je borst....Deze spieren gebruik je met opdrukken en push-ups:
 • borstpieren;
 • armspieren (triceps + biceps);
 • schouders;
 • onder- en bovenrug;
 • bekken;
 • benen;
 • buikspieren.