Inhoudsopgave:

  1. Wat doe je als neurowetenschapper?
  2. Wat kun je doen als neuropsycholoog?
  3. Waar kan ik werken als neuropsycholoog?
  4. Wat verdiend een neuropsycholoog?
  5. Hoeveel verdien je als neuropsycholoog?
  6. Hoe lang duurt het om neuropsycholoog te worden?
  7. Welke vakken heb je nodig voor Neurowetenschappen?
  8. Wat doen ze bij een neuropsychologisch onderzoek?

Wat doe je als neurowetenschapper?

Neurowetenschap is de wetenschap die zich bezighoudt met alle aspecten van het zenuwstelsel. Het is een relatief jong vakgebied binnen de natuurwetenschappen, met verschillende specialisaties, bijvoorbeeld de neurofysiologie en de neuroanatomie, die onderling echter nauw samenhangen.

Wat kun je doen als neuropsycholoog?

De neuropsycholoog stelt met behulp van psychologisch onderzoek vast welke gevolgen een hersenbeschadiging heeft voor het dagelijks leven. Met andere woorden: als iemand op een (bepaald) gebied niet meer goed functioneert, gaat de neuropsycholoog na of dit het gevolg is van een beschadiging of storing in de hersenen.

Waar kan ik werken als neuropsycholoog?

Zij werken o.a. op Neuro(psycho)logische afdelingen van ziekenhuizen, in revalidatiecentra, in de psychiatrie en geriatrie. Neuropsychologen kunnen werken met neurologische en psychiatrische patiënten die door ziekte of aandoening te maken hebben met cognitieve problemen (concentratie, geheugen, motoriek, gedrag).

Wat verdiend een neuropsycholoog?

Het salaris van een klinisch neuropsycholoog varieert tussen de 4644 euro bruto per maand en de 6790 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als klinisch- of neuropsycholoog speelt een grote rol bij het salaris. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Hoeveel verdien je als neuropsycholoog?

Het salaris van een klinisch neuropsycholoog varieert tussen de 4644 euro bruto per maand en de 6790 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als klinisch- of neuropsycholoog speelt een grote rol bij het salaris. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Hoe lang duurt het om neuropsycholoog te worden?

Klinisch Psycholoog BIG-geregistreerd (duur 4 jaar). Klinisch Neuropsycholoog BIG-geregistreerd (duur 4 jaar). De BIG/GZ-registratie is geen specialisme, maar een verplichte postmaster-opleiding. Naast de klinische masters kun je ook kiezen voor een tweejarige Research master met de nadruk op statistiek.

Welke vakken heb je nodig voor Neurowetenschappen?

Bijvoorbeeld cursussen te geven een verscheidenheid van concepten, waaronder chemie, fysica, psychologie, biologie, informatica en wiskunde. Cursussen omvat een diepgaande studie van de calculus, samenstelling, cel- en moleculaire biologie, psychologie, biologische biologie, en organische chemie klassen.

Wat doen ze bij een neuropsychologisch onderzoek?

Bij een neuropsychologisch onderzoek worden een aantal cognitieve functies in kaart gebracht zoals geheugen, concentratie, werktempo, taal, ruimtelijk inzicht en planning. U krijgt vragen te beantwoorden, opdrachten uit te voeren en vragenlijsten in te vullen.