Inhoudsopgave:

  1. Wat is beter stoffen mondkapjes of wegwerp?
  2. Wat kost medisch mondkapje?
  3. Waar zijn wegwerp mondkapjes van gemaakt?
  4. Hoe lang mag je een chirurgisch mondmasker dragen?
  5. Wat kost een medisch mondkapje FFP2?
  6. Hoe duur is een FFP2 masker?
  7. Welke mondkapjes bevatten grafeen?
  8. Wat is het verschil tussen medische en chirurgische mondkapjes?

Wat is beter stoffen mondkapjes of wegwerp?

U krijgt het advies om geen stoffen of eigen gemaakte mondkapjes meer te dragen. U kunt beter medische mondkapjes gebruiken, zoals verkrijgbaar in supermarkten en drogisterijen. Er zijn verschillende type medische mondkapjes. Medische mondkapjes type II of type IIR hebben de voorkeur.

Wat kost medisch mondkapje?

Hoe duur zijn medische mondkapjes? De medische FFP-maskers kosten al gauw €3,00 of meer per stuk. Chirurgische IIR-maskers kosten tussen de €0,75 en €1,50 en zijn dus een stuk voordeliger.

Waar zijn wegwerp mondkapjes van gemaakt?

In het kort. Medische (ook wel chirurgische mondmaskers genoemd) en niet-medische wegwerpmondkapjes zijn vaak gemaakt van polypropyleen (PP) en herbruikbare mondkapjes vaak van katoen. Ook andere synthetische vezels kunnen in herbruikbare mondkapjes gebruikt worden.

Hoe lang mag je een chirurgisch mondmasker dragen?

Chirurgische maskers worden best gebruikt voor een periode van 4-6u. Indien er tekorten zijn, kan deze periode verlengd worden tot maximaal 8u. Volgende voorschriften dienen hierbij gevolgd te worden: Raak het masker niet aan langs de buitenzijde.

Wat kost een medisch mondkapje FFP2?

Medische mondkapjes -Type FFP2 -IIR vanaf €2.99 per 50 stuks!

Hoe duur is een FFP2 masker?

FFP2 Gecertificeerd Mondkapje
AantalPrijs per stuk
4 tot 91,99
101,79 -10%
201,59 -20%

Welke mondkapjes bevatten grafeen?

Hoeveel grafeen is er verwerkt in het masker FFP2-maskers bestaan voor 91% uit polypropyleen, een hoogwaardige kunststof dat veel gebruikt wordt in medische producten vanwege de kracht en antibacteriële eigenschappen. Daarnaast zit er 8% polyetheen in verwerkt, de meest voorkomende kunststof.

Wat is het verschil tussen medische en chirurgische mondkapjes?

Het chirurgische mondmasker is een voorbeeld van een medisch mondmasker. Ze zijn er in 3 types: Type I, type II en type IIR. Ze lijken op blauwe wegwerpmondkapjes, maar er is een wezenlijk verschil. Deze mondkapjes hebben immers altijd een extra laagje dat fungeert al filter, zodat het betere bescherming biedt.