Inhoudsopgave:

 1. Welke ideeen en waarden hebben nerds?
 2. Wat maakt je een nerd?
 3. Waar komt de naam nerds vandaan?
 4. Is een nerd?
 5. Waar kan je nerds snoep kopen?
 6. Wat is een geek?
 7. Wat is geeks?
 8. Wat is de betekenis van Geek?
 9. Wat is een NURT?
 10. Hoeveel kost nerds?
 11. Wat zijn nerds snoep?
 12. Wat is een Geeker?
 13. Wat betekent de term pejoratief?
 14. Wat is geek chic?
 15. Wat is de cross over?

Welke ideeen en waarden hebben nerds?

Nerds zijn minder geneigd om de mode en trends van de mainstream te volgen. Dit kan zijn vanwege een sterke afkeer van de banaliteit van de grote groep, of simpelweg uit desinteresse. Ook hebben nerds vaak sterke eigen ideeën hebben over wat zij leuk of belangrijk vinden.

Wat maakt je een nerd?

Volgens het Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal is een nerd iemand die 'graag leert, computert en dergelijke, maar achterblijft op het sociale, emotionele en motorische vlak en daardoor vaak enigszins wereldvreemd overkomt.”

Waar komt de naam nerds vandaan?

"Het woord bestaat al best wel lang, want het is namelijk voor het eerst genoemd in Dr. Seuss's boek If I Ran The Zoo uit 1950", legt Tubben uit. In het boek zegt de auteur: 'ik heb een nerkle, nerd en een seersucker nodig om de zoo te kunnen runnen'.

Is een nerd?

Een nerd is iemand die op sociaal gebied niet sterk ontwikkeld is, maar als slim en zeer kundig op (vaak technisch) gebied wordt gezien. Nerd wordt vooral gebruikt als scheldwoord. Mensen hebben een stereotype beeld van een nerd.

Waar kan je nerds snoep kopen?

Nerds Snoep kopen? Alle Snoep online | bol.com.

Wat is een geek?

Geek is een Engelse benaming voor iemand die gepassioneerd is door wetenschap en technologie.

Wat is geeks?

Geek = geek is een Engelse benaming voor iemand die gepassioneerd is door wetenschap en technologie. Oorspronkelijk had het een eerder pejoratieve betekenis gelijkaardig aan nerd, maar tegenwoordig wordt het als een geuzennaam gebru...

Wat is de betekenis van Geek?

Geek is een Engelse benaming voor iemand die gepassioneerd is door wetenschap en technologie.

Wat is een NURT?

Andere schrijfwijze voor nerd.

Hoeveel kost nerds?

Staffelkorting:
Aantal12 - 2324+
Prijs per stuk€ 1,99€ 1,95

Wat zijn nerds snoep?

Nerds zijn kleine, harde snoepjes, fel gekleurd en in verschillende smaken verkrijgbaar. Ze zijn echt millimeter klein, die je het beste met een aantal tegelijk kan proeven. Ze komen uit Amerika en zijn een product van Nestlé.

Wat is een Geeker?

(jeugd) computervirtuoos, een nerd*. In Amerikaans studentenslang ook: idioot. 'Geek speak' is het speciale taalgebruik van deze nerds.

Wat betekent de term pejoratief?

Een pejoratief (Lat. peior = "slechter") is een woord met een negatieve bijbetekenis, een woord dat een ongunstige associatie oproept. Een pejoratief is denigrerend of beledigend en kan verstopt zijn in schijnbaar normaal taalgebruik.

Wat is geek chic?

Geek chic. Geek chic verwijst naar het aannemen van een stijl geassocieerd met de stereotypische geek. Karakteristiek zijn een bril met zwaar montuur, T-shirts met referenties aan specifieke (wetenschappelijke) onderwerpen en hoogtechnologische accessoires.

Wat is de cross over?

Cross-over (Engels voor kruising) kan verwijzen naar: Cross-over (kunst), een mengeling van verschillende stijlen in de beeldende kunst, zoals beeldhouwkunst, schilderkunst en architectuur. Cross-over (muziek), een mengeling van verschillende stijlen in de muziek.