Inhoudsopgave:

 1. Welke energieleveranciers staan op omvallen?
 2. Wat te doen met stijgende energieprijzen?
 3. Zal energieprijs nog stijgen?
 4. Welke energieleveranciers hebben het moeilijk?
 5. Welke energieleverancier zit in de problemen?
 6. Wat te doen met aflopend energiecontract?
 7. Hoe lang blijven de energieprijzen hoog?
 8. Hoe lang blijven de gasprijzen stijgen?
 9. Wat zijn betrouwbare energieleveranciers?
 10. Welke energieleverancier kan ik het beste nemen?
 11. Is Mega nog betrouwbaar?

Welke energieleveranciers staan op omvallen?

De bedrijven die failliet zijn gegaan, zijn op chronologische volgorde: Welkom Energie, ENSTROGA, Kleinverbruik Energie Nederland (KEN/Anode), FENOR, Naked Energy en SEPA Green Energy.

Wat te doen met stijgende energieprijzen?

Waar doe jij verstandig aan? Als je nog langere tijd een contract met vaste tarieven hebt, zit je goed en hoef je je niet druk te maken. Het kan zelfs zijn dat je minder gaat betalen. Dit omdat de overheid in 2022 aan iedereen zo'n €400 compensatie voor de hoge energieprijzen uitkeert via de energiebelasting.

Zal energieprijs nog stijgen?

De energieprijzen in 20 Dat is een toename van €456,81 voor elektriciteit en €1.528,63 voor aardgas. In de grafiek hieronder is de zeer sterke stijging van de gemiddelde elektriciteitsprijs en de gemiddelde gasprijs per jaar duidelijk te zien.

Welke energieleveranciers hebben het moeilijk?

*Energieleveranciers die het op het moment van de peiling (consumentenbond) moeilijk hadden waren: Allure Energie, Budget Energie, DGB Energie, Ennatuurlijk, Energie van Ons, Fenor, HVC energie, Huismerk Energie, Naked Energy, ServiceHouse, Vrij op naam, OM Nieuwe energie en Vandebron.

Welke energieleverancier zit in de problemen?

Maandagochtend raakte bekend dat de energieleverancier Watz tijdelijk bescherming tegen zijn schuldeisers heeft aangevraagd. Het is het tweede slachtoffer van de hoge marktprijzen voor energie. Net als de Vlaamse Energieleverancier, die op 7 december failliet is verklaard, heeft Watz geen eigen productie.

Wat te doen met aflopend energiecontract?

Wanneer je contract afloopt, kan je ervoor kiezen om bij je huidige leverancier te blijven, over te gaan op een variabel tarief of een contract af te sluiten bij een nieuwe leverancier.

Hoe lang blijven de energieprijzen hoog?

Huishoudens en bedrijven krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 ruim € 400 minder aan energiebelasting. Ondanks die compensatie gaan de meeste huishoudens in 2022 meer betalen voor energie.

Hoe lang blijven de gasprijzen stijgen?

De gasprijs zal nog verder oplopen. Onze researchafdeling verwacht dat de gasprijs in de termijnhandel tot het voorjaar van 2022 zal oplopen tot 1 euro per megawattuur (MWh). Nu noteert het gas in de termijnhandel rond de 70 euro per KWh.

Wat zijn betrouwbare energieleveranciers?

Energieleveranciers moeten klachten op een goede wijze afhandelen, betrouwbaar zijn en tegen fatsoenlijke tarievenenergie leveren. Ook moeten zij zelf energie kunnen inkopen en moet de administratie op orde zijn. Wanneer een leverancier aan deze voorwaarden voldoet, krijgt hij een leveringsvergunning van de ACM.

Welke energieleverancier kan ik het beste nemen?

Als u energieleveranciers wilt vergelijken, moet u eerst weten hoeveel energie u verbruikt per jaar. En wat u nu per jaar betaalt. Als u uw verbruik en kosten weet kunt u pas goed zien welke leverancier goedkoper is voor u. Pak uw laatste jaarafrekening erbij.

Is Mega nog betrouwbaar?

Met 5,40 klachten per vijfduizend klanten beoordeelt energieregulator Vreg Mega met een score van vier sterren. Mega beantwoordt mails en brieven binnen twee dagen. De leverancier reageert binnen de minuut op 95% van uw oproepen.