Inhoudsopgave:

 1. Hoe gevaarlijk zijn paddos?
 2. Wat doet paddo's met je lichaam?
 3. Wat moet je doen als je paddos gaat eten?
 4. Is het legaal om paddos te kweken?
 5. Wat doen paddo's met je hersenen?
 6. Hoe vaak kan je paddos doen?
 7. Wat gebeurt er als je paddo's gebruikt?
 8. Hoe voel je je na paddos?
 9. Hoeveel paddos mag je eten?
 10. Hoe gedroogde paddos eten?
 11. Hoeveel paddos mag je kweken?
 12. Waar kan je nog paddo's kopen?
 13. Hoe voel je je de dag na truffels?
 14. Hoeveel paddos moet ik nemen?
 15. Hoe vaak kun je truffels gebruiken?

Hoe gevaarlijk zijn paddos?

De lichamelijke risico's van psychedelische paddenstoelen zijn verwaarloosbaar. Blijvende orgaanschade is tot nu nergens gemeld. De giftigheid van psilocybine is zeer laag. Schattingen suggereren dat een dodelijke dosis psilocybine tenminste 1000 keer de werkzame dosis is, dat is een zeer brede veiligheidsmarge (1).

Wat doet paddo's met je lichaam?

Effecten. De werkzame stoffen in paddo's zijn psilocybine en psilocine, waardoor je kunt gaan trippen. Paddo's worden via het bloed in de hersenen opgenomen en beginnen een half uur tot een uur na inname te werken. De roes duurt meestal 3 tot 4 uur, maar kan afhankelijk van de dosis langer duren.

Wat moet je doen als je paddos gaat eten?

De gebruikelijke manier van het innemen van paddo's is gewoon door ze te eten. In dit geval is het belangrijk om grondig te kauwen, zodat het vocht vrij kan komen. De psychoactieve stof vrijkomt uit de paddestoel door je speeksel begint te mengen met je bloed en bereikt zo elke cel in je lichaam.

Is het legaal om paddos te kweken?

Kortom: je mag in Nederland gewoon kweeksets in je bezit hebben en die gebruiken om voor eigen gebruik paddo's te kweken. Het is niet legaal om paddo's te kopen of verkopen, tenzij het legale truffels zijn die niet onder de Nederlandse Opiumwet vallen. Let dus op welke paddo's je koopt!

Wat doen paddo's met je hersenen?

Psilocine zorgt er voor dat de hersenen anders gaan werken....Globaal kan men de effecten onderverdelen in vijf categorieën:
 • veranderingen in zintuiglijke (sensorische) perceptie,
 • verandering in stemming,
 • verandering in tijdsperceptie,
 • veranderingen in mentale processen,
 • lichamelijke effecten.

Hoe vaak kan je paddos doen?

Omdat je een tolerantie opbouwt nadat je magic truffels (of paddo's) hebt geconsumeerd, moet je minstens 1-2 weken wachten om weer te trippen. Zelfs dan kun je van dezelfde dosis lagere effecten verwachten.

Wat gebeurt er als je paddo's gebruikt?

Meestal bestaan hallucinaties die men van paddo's krijgt uit voorwerpen die groter of kleiner worden, patronen zien met open of gesloten ogen of een andere beleving van de ruimte waar je je in bevind. Ook de waarneming van tijd verandert, een kwartier kan voelen als een uur of een uur kan voelen als een kwartier.

Hoe voel je je na paddos?

De effecten Mensen die paddo's innemen merken na 20-60 minuten dat ze de werkelijkheid anders gaan beleven. Zo kun je bijvoorbeeld muren zien golven. Soms voelen trippers zich één geheel met de natuur. Muziek of geluiden kunnen heel intens binnenkomen.

Hoeveel paddos mag je eten?

Bij paddo's verwerkt in gerechten kun je de dosering helemaal niet overzien. Voor gedroogde paddo's adviseerden smartshops voor iemand van 80 kilo: Kaalkopje: een maximale dosis van 0,5 tot 1,5 gram per keer. Mexicaanse: een maximale dosis van 1 tot 3 gram per keer.

Hoe gedroogde paddos eten?

Je kunt de paddo's ook door de thee roeren of gedroogde paddo's tot poeder vermalen en deze vervolgens toevoegen aan het hete water. Drink vervolgens de thee, inclusief alle paddo's die naar de bodem zijn gezakt. Snel zal je de heerlijke effecten merken, maar het is meestal wel snel uitgewerkt.

Hoeveel paddos mag je kweken?

Een complete kweekset met 1200cc is genoeg om 400 gram verse paddo's te kweken.

Waar kan je nog paddo's kopen?

Paddo's kun je niet in de winkel kopen maar wel kweken met een paddo kweekset. Mits het in het land waar je woont legaal is natuurlijk (zoals in Nederland). Paddo's zijn natuurlijk en mede daarom populairder dan andere illegale tripmiddelen zoals LSD of 2C-B.

Hoe voel je je de dag na truffels?

Direct na de trip voelen mensen zich vaak uitgeblust. Alle nieuwe indrukken moeten rustig verwerkt worden en daar is tijd voor nodig. Soms komt hoofdpijn voor. De dag na gebruik voelt een deel van de mensen zich opgelucht, energiek en vrolijk.

Hoeveel paddos moet ik nemen?

Voor een microdosis – ~0.1-0.25 gram gedroogde paddo's. Voor een lichte trip (lage dosering) – ~1 gram gedroogde paddo's. Voor een normale trip – 1,5-2 gram gedroogde paddo's. Voor een volledige trip (sterk) – 2-3 gram gedroogde paddo's.

Hoe vaak kun je truffels gebruiken?

- Wacht minstens 3-4 dagen voordat je weer truffels gebruikt. Dan is er kans op hetzelfde effect. - Meeste gebruikers wachten enkele weken of maanden voordat ze een nieuwe trip plannen, zo blijft de ervaring bijzonder. Het is lastig om een duidelijke dosering aan te geven, truffels kunnen flink variëren in sterkte.