Inhoudsopgave:

  1. Heeft een huisarts zelf ook een huisarts?
  2. Hoeveel artsen artsen collectief?
  3. Is huisarts in woonplaats verplicht?
  4. Kan ik naar een huisarts in een andere stad?
  5. Wie zitten in Artsen collectief?
  6. Kun je zomaar overstappen van huisarts?

Heeft een huisarts zelf ook een huisarts?

U mag zelf een huisarts kiezen: in Nederland kennen we een vrije artsenkeuze. In de praktijk kan het echter voorkomen dat u niet terecht kunt bij de huisarts van uw keuze. Bijvoorbeeld omdat: Die huisarts geen ruimte heeft voor nieuwe patiënten.

Hoeveel artsen artsen collectief?

We startten december 2020 met 1.000 artsen en medisch professionals uit de zorgwereld, inmiddels zijn we ruim verdubbeld. Alle artsen en medisch professionals zijn geverifieerd en hebben een officiële BIG-registratie.

Is huisarts in woonplaats verplicht?

Zorg van de huisarts in of buiten de woonplaats Om naar de huisarts te kunnen, moet een verzekerde zich zelf inschrijven bij een huisarts in zijn woonplaats. In sommige situaties kan echter huisartshulp noodzakelijk zijn, terwijl de verzekerde niet naar zijn eigen huisarts kan.

Kan ik naar een huisarts in een andere stad?

Gaat je naar een andere huisarts dan waar je staat ingeschreven, bijvoorbeeld omdat je niet in je eigen woonplaats bent? Dan is dit vaak alleen mogelijk als er sprake is van niet-regelmatige en acute zorg. De huisarts of de assistente beoordeelt of er sprake is van niet-regelmatige en acute zorg.

Wie zitten in Artsen collectief?

Wij zijn een onafhankelijke, non-profitorganisatie van artsen en medisch professionals, waaronder huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en artsen Maatschappij en Gezondheid.

Kun je zomaar overstappen van huisarts?

U kunt zelf uw huisarts kiezen en ook van huisarts veranderen. Een huisarts mag in bepaalde situaties weigeren u als patiënt aan te nemen. Bijvoorbeeld als u te ver weg woont.