Inhoudsopgave:

  1. Wat komt een veganist te kort?
  2. Welke frisdrank is niet Vegan?
  3. Welke planten bevatten vitamine D?
  4. Welke dingen zijn niet vegan?
  5. Welke alcoholische dranken zijn vegan?
  6. Welke groente of fruit bevat vitamine D?
  7. Welk fruit heeft veel vitamine D?

Wat komt een veganist te kort?

Bij een klein deel van de veganisten wordt een tekort aan ijzer of zink in het bloed gemeten. Veganisten doen er dus goed aan gevarieerd te eten en te weten in welke plantaardige voeding deze voedingsstoffen zitten.

Welke frisdrank is niet Vegan?

Alle dranken van het merk Coca Cola zijn bijvoorbeeld vegan (niet alleen cola, maar ook fanta, sprite etc.) behalve hun Minute Maid Multivitamin. Toch blijft het handig om op de verpakking te kijken van frisdranken. Rivella en Taksi zijn bijvoorbeeld niet veganistisch omdat ze melk bevatten.

Welke planten bevatten vitamine D?

Het is onder andere aanwezig in vis. In plantaardig voedsel komt vitamine D van nature weinig voor. Het zit bijvoorbeeld in paddenstoelen die zijn blootgesteld aan UV uit zonlicht. Champignons worden in het donker gekweekt en zijn daarom geen bron van vitamine D.

Welke dingen zijn niet vegan?

Veganisten eten en drinken geen producten die afgeleid zijn van dieren. Ze eten dus geen vlees, geen vis, geen zuivel, geen eieren en ook bijvoorbeeld geen honing. Ze dragen ook geen kleding of schoeisel waar dierlijke producten als wol, zijde en leer in verwerkt zijn.

Welke alcoholische dranken zijn vegan?

Sterke drank is vrijwel altijd veganistisch omdat de alcohol helder is en niet geklaard hoeft te worden. Gedestilleerde dranken zijn dus vaker veganistisch dan niet (gin, vodka, rum = groen licht).

Welke groente of fruit bevat vitamine D?

Vitamine D is echter amper of niet in fruit zoals bananen terug te vinden. Ook noten, die heel voedzaam zijn, zijn helaas geen bron van vitamine D. Het vetoplosbare vitamine D halen we voornamelijk uit de zon, maar ook uit andere, voornamelijk dierlijke voedingsbronnen.

Welk fruit heeft veel vitamine D?

Vette vis is de beste bron van vitamine D wat betreft voeding. Een stukje vis kan zelfs voldoende zijn om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D in een keer binnen te krijgen....Vis & zeevruchten met veel vitamine D.
Vis / zeevruchtmicrogram (µg) vitamine D per 100 gram
Garnalen0.1