Inhoudsopgave:

  1. Wat is het geheim van een lang huwelijk?
  2. Wat is een gezonde huwelijk?
  3. Hoeveel mensen zijn gelukkig in hun relatie?
  4. Wat is het belangrijkste in een huwelijk?
  5. Wat vind ik belangrijk in een huwelijk?
  6. Hoeveel mensen zijn ongelukkig in relatie?
  7. Wat zijn de ingredienten van een goed huwelijk?

Wat is het geheim van een lang huwelijk?

1. In een goed huwelijk neem je jezelf niet zo serieus. Humor is een geheim wapen van een goede relatie. Hoe meer je om jezelf kunt lachen, ook wanneer jullie even ruzie hebben, hoe meer kans je hebt dat de liefde blijft.

Wat is een gezonde huwelijk?

Vriendschap is gezond binnen een goed huwelijk Dat is zelfs wetenschappelijk onderzocht. Plan daarom zo nu en dan bewust tijd met je vrienden in: trek erop uit, ga wat leuks doen met je vrienden. Als je thuis komt, heb je elkaar ook weer wat nieuws te vertellen.

Hoeveel mensen zijn gelukkig in hun relatie?

Gelukkiger met goede relatie Ook het hebben van een relatie gaat samen met de mate van geluksgevoelens. Van de Nederlandse volwassenen met een partner voelt 92 procent zich gelukkig, van degenen zonder partner 79 procent. Voor het ervaren geluk is de kwaliteit van de relatie echter ook van belang.

Wat is het belangrijkste in een huwelijk?

Je partner is je belangrijkste relatie, maar niet de enige. Dat is de gouden regel wat je sociale leven en je recept voor een goed huwelijk betreft. Houd je vrienden en familie in de buurt, ook zodra je getrouwd bent.

Wat vind ik belangrijk in een huwelijk?

“Positieve gebeurtenissen zijn belangrijk”, zegt Howard Markman van 'Marital and Familly Studies'. Hij doet onderzoek naar huwelijken. ... Onderzoek toont namelijk dat koppels die goede gebeurtenissen vieren, beter scoren op het vlak van intimiteit, vertrouwen en verbintenis.

Hoeveel mensen zijn ongelukkig in relatie?

Maar liefst 1 op de 12 Nederlanders is ongelukkig met zijn of haar relatie. Van de 1.188 Nederlanders die hieraan meededen, is zeker 8 procent niet blij. De meest genoemde reden waarom mensen niet blij zijn met hun huidige partner, is dat ze te weinig sex hebben.

Wat zijn de ingredienten van een goed huwelijk?

Communicatie, vertrouwen, eerlijkheid en uiteraard liefde zijn goede, zelfs noodzakelijke ingrediënten voor een goed huwelijk. Maar ieder stel is anders en binnen iedere relatie heb je weer andere facetten die onderhouden moeten worden.