Inhoudsopgave:

  1. Waar geniet een narcist van?
  2. Hoe gemeen is een narcist?
  3. Wat is een narcist in een relatie?
  4. Heeft een narcist vrienden?
  5. Waarom projecteren narcisten?
  6. Waarom heeft narcist geen vrienden?

Waar geniet een narcist van?

Mensen met narcisme zijn ervan overtuigd dat zij meer 'bijzonder' zijn dan andere mensen. Dit laten zij ook graag aan anderen merken. Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis wil constant bewonderd worden. Hij of zij geniet daar enorm van.

Hoe gemeen is een narcist?

Bescherm jezelf tegen narcisme. Typerend: vindt zichzelf groots, belangrijk en uniek. Schept graag op over zijn talenten en prestaties, maar heeft een instabiel gevoel van eigenwaarde. Heeft voortdurend aandacht en bewondering nodig.

Wat is een narcist in een relatie?

Narcisten willen de relatie niet precies definiëren. Ze verwachten van jou dat je hen behandelt alsof ze je partner zijn op intiem, emotioneel en seksueel vlak, terwijl ze zelf hun opties openhouden voor eventueel betere partners. Narcisten denken dat ze gelijk hebben over alles en zullen zich nooit verontschuldigen.

Heeft een narcist vrienden?

Mensen met narcisme hebben eigenlijk alleen vrienden, zodat deze aan hen kunnen vertellen hoe leuk ze zijn. Geef jij iets van (opbouwende) kritiek, dan zal deze vriend zich heel snel aangevallen voelen. Hij of zij zal de kritiek op alle mogelijke manieren proberen te weerleggen en niets van jou aannemen.

Waarom projecteren narcisten?

Feitelijk is projectie een onbewuste manier om het bestaan ​​van iets in jezelf te ontkennen en het aan anderen toe te kennen, het te externaliseren. De narcist projecteert omdat hij/zij eenvoudigweg geen verantwoordelijkheid voor zijn pathologie kan en wil nemen.

Waarom heeft narcist geen vrienden?

Onechte vriendschap De narcistische vriend(in) is verslaafd aan het voeden van zijn/haar eigen ego (narcistische voeding). Jij wordt gebruikt als leverancier van die voeding. Er is totaal geen sprake van vriendschappelijke liefde, omdat de narcist jou ziet als een object voor het botvieren van hun eigen tekortkomingen.