Inhoudsopgave:

  1. Wat zijn nano deeltjes?
  2. Waar zitten nano deeltjes in?
  3. Wat is een nanochip?
  4. Wat doet nano?
  5. Hoe ver is nanotechnologie?
  6. Wat doet een microchip?
  7. Wat zijn nanovezels?

Wat zijn nano deeltjes?

Nanodeeltjes zijn zeer kleine deeltjes van een stof, ter grootte van nanometer (één nanometer is één miljoenste millimeter). Deze deeltjes hebben bijzondere eigenschappen die wezenlijk kunnen verschillen van 'normale' materialen, bijvoorbeeld andere geleiding of magnetische of toxische eigenschappen.

Waar zitten nano deeltjes in?

Nanodeeltjes zijn nanometer groot. Een nanometer (nm) is een miljoenste millimeter en tot wel 10.000 keer kleiner dan de dikte van een mensenhaar. Nanodeeltjes kunnen van nature voorkomen in bijvoorbeeld voeding, maar ook in aswolken uit vulkanen en in rook van een barbecue of vuurtje.

Wat is een nanochip?

De silicium nanochip ter grootte van een manchetknoop werkt door middel van het injecteren van synthetisch DNA onder de huid. Het injecteren gaat met behulp van een kort stroomstootje. 'Dit proces duurt nog geen seconde, waarna de chip verwijderd wordt. Het lichaam doet vervolgens de rest.

Wat doet nano?

Nano profileert zichzelf als de coin die dé digitale munt moet gaan worden die in de hele wereld gebruikt gaat worden. Het is snel, gratis en moet voor elke aankoop die je gaat doet, te gebruiken zijn. En daarmee is het dus eigenlijk een betere versie van Bitcoin (BTC) – althans, dat is het streven.

Hoe ver is nanotechnologie?

Nanotechnologie is het domein van afmetingen kleiner dan ongeveer 100 nanometer, ofwel het 10.000e deel van een millimeter. Op die schaal kunnen eigenschappen van materialen opeens veranderen. Bijvoorbeeld een stof die niet geleidend is, wordt in dit gebied opeens (super)geleidend.

Wat doet een microchip?

Microchip – zonder contact = microchip – zonder contact Geïntegreerde schakeling (microchip) voor de opslag en verwerking van gegevens, die bijvoorbeeld in paspoorten, identiteitskaarten en biometrische verblijfsvergunningen is geïntegreerd.

Wat zijn nanovezels?

Deze vezels zijn met een kogelmolen ingekort tot een lengte van 2 micrometer. In een kogelmolen draaien de vezels rond met kleine kogeltjes en breken daardoor in kortere stukken. De dikte van de vezel verandert hierdoor niet.