Inhoudsopgave:

 1. Wat kan je doen tegen doorzichtige tanden?
 2. Wat kost een tand repareren?
 3. Is een afgebroken tand spoed?
 4. Kunnen tanden zichzelf herstellen?
 5. Wat kan tandarts doen aan tanderosie?
 6. Kun je tanderosie herstellen?
 7. Hoe afgebroken tand herstellen?
 8. Wat te doen als er een stuk tand is afgebroken?
 9. Wat doet tandarts bij afgebroken tand?
 10. Kan een afgebroken tand kwaad?
 11. Hoe versterk ik mijn tanden?
 12. Kunnen je tanden kleiner worden?
 13. Wat kan je eraan doen als je tandglazuur weg is?
 14. Kan je tanden bleken met tanderosie?
 15. Hoe snel herstelt glazuur?

Wat kan je doen tegen doorzichtige tanden?

Tanden kunnen gevoelig, doorzichtig en zelfs geel worden door erosie. Het is ook mogelijk dat vullingen boven het tandoppervlak gaan uitsteken. Vullingen worden niet aangetast door het zuur, maar het glazuur wel. Als je niets aan erosie doet, kan het glazuur geheel verdwijnen.

Wat kost een tand repareren?

Tussen de € 35 en € 73 per tand of kies, afhankelijk van locatie en complexiteit. € 976 (eventueel vergoeding mogelijk vanuit aanvullende tandartsverzekering)....Prothesen Intakegesprek.
Kunstgebit passend maken (rebasen)Richtprijs
Kunstgebit boven of onder€ , afhankelijk van uw verzekering.

Is een afgebroken tand spoed?

Als er een tand afgebroken is, ga dan onmiddellijk naar de tandarts. Neem uw tand mee, los in uw mond. Heel kort afspoelen mag, maar raak de tandwortel liever niet aan. Ongelukken waarbij een tand afgebroken is, verplaatst is of zelfs volledig uit de mond is, zijn altijd spoed!

Kunnen tanden zichzelf herstellen?

Het gebit is het enige onderdeel van het lichaam dat niet geneest; verdwenen glazuur groeit nooit meer aan. De schade is onomkeerbaar, en vereist aanpassing van het eet- en drinkgedrag.

Wat kan tandarts doen aan tanderosie?

In zulke gevallen kan de tandarts proberen het gebit te herstellen met witte vullingen. In heel ernstige gevallen van tanderosie kunnen inlays, facings of kronen nodig zijn.

Kun je tanderosie herstellen?

Nee, tandglazuur groeit niet aan. Eventuele schade aan het glazuur kun je dus niet terugdraaien.

Hoe afgebroken tand herstellen?

Er zijn verschillende manieren om een gebroken tand of kies te repareren. Van vastplakken (bonding) tot facings of kronen. Uw tandarts is het beste in staat om uit te vinden wat de beste manier is om uw gebroken tand of kies te behandelen en te repareren. Uw glimlach wordt dan in zijn oorspronkelijke glorie hersteld.

Wat te doen als er een stuk tand is afgebroken?

Wanneer er een stuk(je) van een tand is afgebroken, moet je dit afgebroken stuk tand bewaren en zo snel mogelijk naar de tandarts gaan om verdere problemen te voorkomen. Mogelijk kan de tandarts het stuk weer aan de tand vastplakken. Lukt dit niet dan zal de tandarts de tand met (composiet)vulling opvullen.

Wat doet tandarts bij afgebroken tand?

Wanneer er een stuk(je) van een tand is afgebroken, moet je dit afgebroken stuk tand bewaren en zo snel mogelijk naar de tandarts gaan om verdere problemen te voorkomen. Mogelijk kan de tandarts het stuk weer aan de tand vastplakken. Lukt dit niet dan zal de tandarts de tand met (composiet)vulling opvullen.

Kan een afgebroken tand kwaad?

Als u een gebroken of afgebroken tand hebt, moet u altijd onmiddellijk naar een tandarts gaan om een afgebroken tand te laten repareren. In de tussentijd kunt u een aantal maatregelen nemen om de pijn te beperken en de kans op verdere beschadiging van de tand te verkleinen totdat u naar de tandarts kunt gaan.

Hoe versterk ik mijn tanden?

Naast fluoride hebben je tanden en kiezen baat bij voldoende mineralen en vitamines. Vooral calcium, magnesium en vitamine A, D en K2 zijn onmisbaar voor een gezond en sterk gebit.

Kunnen je tanden kleiner worden?

De tanden en kiezen kunnen ook kleiner worden en dat kan op den duur de beet veranderen.

Wat kan je eraan doen als je tandglazuur weg is?

Eenmaal verdwenen glazuur komt niet meer terug. En als de beschermlaag helemaal weg is, kan het onderliggende weefsel, het tandbeen (dentine) van je tanden ook oplossen. Tanderosie is volgens tandartsen een grote bedreiging voor je gebit en daarmee ook voor je algehele gezondheid.

Kan je tanden bleken met tanderosie?

Helaas kan je niet tanden bleken als je last hebt van tanderosie. Ook als je vaak last van gaatjes hebt, is het beter geen bleekbehandeling te ondergaan.

Hoe snel herstelt glazuur?

Wacht na het eten of drinken tenminste één uur met tandenpoetsen. Dat geeft het tandglazuur de tijd om zich te herstellen. Wel kun je direct na het eten of drinken wat tandpasta met de vinger op tanden en kiezen smeren. Gebruik een tandpasta met fluoride.