Inhoudsopgave:

 1. Wat is het laatste woord in het woordenboek?
 2. Wat is het verschil tussen een pocketwoordenboek en een woordenboek?
 3. Hoeveel woorden bevat een woordenboek?
 4. Hoeveel woorden zijn er in de Nederlandse taal?
 5. Wat is het eerste woord in het woordenboek?
 6. Wat is een pocketwoordenboek?
 7. Hoeveel woorden staan in Van Dale?
 8. Hoeveel woorden heeft een taal gemiddeld?
 9. Wie zijn er in de rechtszaal?
 10. Hoe zet je een woord in het woordenboek?
 11. Hoe komen woorden in een woordenboek?

Wat is het laatste woord in het woordenboek?

Zzyzx is het laatste woord in het woordenboek en is een weg in de woestijn van Californië

Wat is het verschil tussen een pocketwoordenboek en een woordenboek?

Beide reeksen bieden goede woordenboeken. De Pocketwoordenboeken zijn goedkoper en zeer geschikt voor de onderbouw. De Grote woordenboeken zijn uitgebreider: ze hebben tweemaal zoveel trefwoorden en meer informatie bij elk trefwoord.

Hoeveel woorden bevat een woordenboek?

Ruim 268.000. Hoeveel woorden de Nederlandse taal heeft is moeilijk te beantwoorden, bijvoorbeeld omdat je er elke dag woorden bij kunt maken. "Het" Nederlandse woordenboek is toch wel De Dikke Van Dale.

Hoeveel woorden zijn er in de Nederlandse taal?

De Taaldatabank van het Instituut voor de Nederlandse Taal is een computer waarin alle woorden en woordvormen (lezen: lees, leest, las, lazen...) worden opgeslagen van de 12de tot en met de 21ste eeuw. Die bevat al meer dan 60 miljoen woorden.

Wat is het eerste woord in het woordenboek?

Volgens het Chronologisch woordenboek (2001) van de etymologe Nicoline van der Sijs was het de geschiedschrijver Tacitus die in boek 5 van zijn Historiae het eerste Nederlandse woord noteerde: Vadam, de voorloper van wad.

Wat is een pocketwoordenboek?

De Van Dale Pockets zijn dé taaloplossing voor leerlingen op school – in de klas en bij het maken van huiswerk. Ook zijn ze een betrouwbare tool voor laatstejaars, want bij het centraal schriftelijk examen mogen ze een papieren woordenboek gebruiken.

Hoeveel woorden staan in Van Dale?

Er staan ongeveer 240.000 woorden in de laatste editie van de Grote ('Dikke') Van Dale. Maar het feit dat Van Dale ongeveer 240.000 verschillende woorden bevat, betekent eigenlijk niets.

Hoeveel woorden heeft een taal gemiddeld?

De gemiddelde woordenschat van een volwassene bedraagt ongeveer 42.000 woorden, zo blijkt uit een nieuwe studie. Mensen met een zeer grote woordenschat kennen ongeveer 52.000 woorden, terwijl mensen die weinig taalvaardigheid hebben slechts 27.000 woorden gebruiken.

Wie zijn er in de rechtszaal?

Een griffier en een rechter zijn in elke rechtszaak aanwezig. Een officier van justitie alleen als het om strafrecht gaat. En een advocaat alleen als dat nodig is. De rechtszaal ziet er dus anders uit als er een scheiding wordt behandeld dan wanneer er iemand verdacht wordt van een misdrijf.

Hoe zet je een woord in het woordenboek?

Woorden aan je woordenboek toevoegen
 1. Open op je Android-telefoon of -tablet een app waarmee je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
 2. Tik op een plek waar je tekst kunt invoeren.
 3. Geef het woord op dat je wilt toevoegen.
 4. Tik op het rood onderstreepte woord.
 5. Tik op Toevoegen aan woordenboek.

Hoe komen woorden in een woordenboek?

Ze werden aangetroffen in kranten, tijdschriften, boeken, brieven of e-mails, ze werden opgemerkt tijdens een gesprek, gehoord op de radio of televisie of gesignaleerd op blogs en sociale media. Voordat een woord of uitdrukking in het woordenboek kan komen, moet het dus al enige tijd bestaan.