Inhoudsopgave:

 1. Kan iemand meekijken via wifi?
 2. Hoe kun je zien of er iemand op je netwerk zit?
 3. Kan Ziggo mijn internet geschiedenis zien?
 4. Wat kan iemand met je wifi?
 5. Kan je werkgever zien wat je op internet doet?
 6. Hoe kan ik zien of er wifi op mijn computer zit?
 7. Wat is mijn netwerk?
 8. Kan werkgever IP-adres zien?
 9. Kan werkgever WhatsApp controleren?
 10. Wat kan je zien in de router?
 11. Wie ziet zoekgeschiedenis?

Kan iemand meekijken via wifi?

Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.

Hoe kun je zien of er iemand op je netwerk zit?

De beste app om je netwerk in kaart te brengen op je smartphone heet Fing. Er is een versie voor iOS en een versie voorAndroid. De app geeft onder meer inzicht in je internetsnelheden, wie er van je wifi gebruikmaakt en of je netwerk goed beveiligd is. Zodra je de app start, zie je de laatste scan.

Kan Ziggo mijn internet geschiedenis zien?

Gegevens opvragen Je hebt het recht om de gegevens die we van je hebben in te zien. Daarom kun je een overzicht bij ons opvragen van de gegevens die we verzamelen, met welk doel we dat doen en met welk soort organisaties we die gegevens delen.

Wat kan iemand met je wifi?

Iedereen heeft toegang tot gedeelde bestanden, printers en apparaten in jouw netwerk. Je computers zijn makkelijker te infecteren met een virus of te gebruiken voor aanvallen. Iedereen kan jouw internetverkeer onderscheppen en je berichten en inloggegevens buitmaken.

Kan je werkgever zien wat je op internet doet?

Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.

Hoe kan ik zien of er wifi op mijn computer zit?

Als je bij configuratiescherm -> netwerkcentrum -> verbinden met een netwerk kijkt of je verbinding kunt maken met een draadloos netwerk, dan weet je het. Als er geen netwerken staan, dan heeft hij geen ingebouwde WiFi adapter, of er zijn geen draadloze netwerken in de buurt.

Wat is mijn netwerk?

Als je snel en precies wilt zien wat er zoal aan netwerkapparatuur in huis gebruikt wordt is er de app Fing (voor iOS en Android). Deze app doorzoekt je netwerk en maakt een lijst van alle aan het netwerk gekoppelde (en ingeschakelde…) apparatuur.

Kan werkgever IP-adres zien?

Werkgevers kunnen je activiteiten volgen IP's zijn eigendom van internetproviders en elk IP-adres wordt toegewezen. Wanneer je verbonden bent met het netwerk van je werk, kan je werkgever mogelijk alles zien en volgen wat je online doet – waardoor je geen privacy hebt.

Kan werkgever WhatsApp controleren?

Ten aanzien van de zakelijke telefoon geldt daarentegen dat de werkgever de WhatsApp-berichten mag monitoren en controleren, mits hij dit van tevoren heeft aangekondigd en daartoe een legitieme reden heeft. De werkgever kan dit bijvoorbeeld van tevoren hebben aangekondigd in het bedrijfsreglement.

Wat kan je zien in de router?

Elk wifinetwerk heeft een 'Service Set Identifier' (SSID): dit is de naam waaraan je de verbinding kan herkennen. Wanneer je een router installeert is die SSID toegewezen door je provider of de fabrikant. Iedereen met een internetverbinding in je buurt krijgt die naam te zien, ook wie minder goede bedoelingen heeft.

Wie ziet zoekgeschiedenis?

Als je ingelogd bent op Google en/of de Chrome browser gebruikt en/of Google Android gebruikt kan Google gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt. En wanneer je bij Facebook ingelogd bent en op hetzelfde apparaat websites bezoekt kan Facebook van een groot aantal websites zien dat je ze bezocht hebt.