Inhoudsopgave:

  1. Waarom mummies verplaatsen?
  2. Waar is de sarcofaag van Toetanchamon?
  3. Welke mummies zijn verplaatst?
  4. Waar kun je Toetanchamon bekijken?
  5. Waar kun je Toetanchamon zien?
  6. Waar kan je Toetanchamon zien?
  7. Waar ligt het lichaam van farao?
  8. Waar vind je het graf van Toetanchamon?

Waarom mummies verplaatsen?

Directeur-generaal Audrey Azoulay van de werelderfgoedorganisatie UNESCO noemde in Caïro de verhuizing van de mummies 'het hoogtepunt van een lang proces om ze beter te conserveren en tentoon te stellen'. UNESCO heeft daaraan bijgedragen.

Waar is de sarcofaag van Toetanchamon?

Het masker, dat wordt bewaard in het Egyptisch Museum in Caïro, behoort tot de vijfduizend voorwerpen die in 1922 door de Brit Howard Carter werden aangetroffen toen hij in de Vallei der Koningen bij Thebe het vrijwel ongeschonden graf van Toetanchamon ontdekte.

Welke mummies zijn verplaatst?

Onder de koningsmummies die naar hun nieuwe behuizing worden overgebracht bevinden zich die van Seqenenra Tao II, Thoetmoses III, Sethy I, Ramses II. De beroemde koninginnen zijn Hatsjepsoet, Meritamon de vrouw van Amenhotep I en Ahmes Nefertari, de vrouw van Ahmose I.

Waar kun je Toetanchamon bekijken?

Wereldberoemd is natuurlijk de tombe van Toetanchamon met al zijn goud en kostbaarheden. Van die pracht en praal zie je tegenwoordig niet veel meer terug – daarvoor moet je in het Egyptisch Museum in Caïro zijn – maar de tombes maken nog steeds indruk.

Waar kun je Toetanchamon zien?

Het Museum der Egyptische oudheden in Caïro in Egypte is wereldberoemd. Het museum heeft de meeste schatten van het oude Egypte ter wereld. Waaronder het wereldberoemde gouden masker van Toetanchamon.

Waar kan je Toetanchamon zien?

Het Museum der Egyptische oudheden in Caïro in Egypte is wereldberoemd. Het museum heeft de meeste schatten van het oude Egypte ter wereld. Waaronder het wereldberoemde gouden masker van Toetanchamon. Maar hier ligt zoveel, je kijkt je ogen uit.

Waar ligt het lichaam van farao?

Mummificatieperiode is een periode van 70 dagen waarin het stoffelijk overschot van de farao werd gemummificeerd. Hierna kon de begrafenis plaatsvinden. In het Oude Rijk werden farao's begraven in piramiden. In het Nieuwe Rijk werden de farao's begraven in de Vallei der Koningen, nabij Thebe.

Waar vind je het graf van Toetanchamon?

Graf DK 62, EgypteTutankhamun / Begraafplaats In het hart van het Dal der Koningen ligt KV 62, het graf van Toetanchamon. Het is wellicht het beroemdste graf van Egypte. Het werd in november 1922 ontdekt door de Engelse egyptoloog Howard Carter (18) en de ontdekking werd meteen wereldnieuws. Het graf bleek bij ontdekking namelijk vrijwel ongeschonden.