Inhoudsopgave:

 1. Kan je huisbaas je zomaar uit je woning zetten?
 2. Kun je een huurder eruit zetten?
 3. Kan huisbaas huurcontract opzeggen?
 4. Kan je uit huis gezet worden door je partner als je op dat adres gedomicilieerd bent?
 5. Wat is Tegenopzegging huur?
 6. Kan een verhuurder een huurder eruit zetten?
 7. Kan een huurder altijd opzeggen?
 8. Welke informatie mag u vragen aan een kandidaat huurder?
 9. Heb je recht om loonfiches te vragen verhuring?

Kan je huisbaas je zomaar uit je woning zetten?

Uw verhuurder mag niet zomaar de huur opzeggen van uw woning. Dat kan alleen met een goede reden. Bijvoorbeeld omdat u geluidsoverlast geeft. Het maakt niet uit of u een vast huurcontract heeft.

Kun je een huurder eruit zetten?

Een huurder uitzetten betekent dat de huurovereenkomst door de rechter ontbonden moet worden. Dat kunt u helaas niet zelf doen. Een rechter maakt een einde aan de huurovereenkomst als de huurder de huur niet betaalt.

Kan huisbaas huurcontract opzeggen?

Er zijn 3 geldige redenen waarbij de verhuurder een huurovereenkomst eenzijdig mag opzeggen. De opzeggingstermijn bedraagt in elk van deze gevallen 6 maanden....Geldige opzegredenen
 1. Opzegging voor persoonlijk gebruik. ...
 2. Grondige renovatiewerken. ...
 3. Opzeg zonder reden, mits betalen van een schadevergoeding.

Kan je uit huis gezet worden door je partner als je op dat adres gedomicilieerd bent?

Kan je uit huis gezet worden door je partner als je op dat adres gedomicilieerd bent? Ja, maar alleen als je het huurcontract niet ondertekend hebt en pas na een beslissing van de vrederechter.

Wat is Tegenopzegging huur?

Wat is een tegenopzegging en wanneer is dit mogelijk? Wanneer de verhuurder de huurovereenkomst vroegtijdig beëindigt, dan kan je als huurder een tegenopzeg geven. Zo kan je op kortere termijn uit het gehuurde pand vertrekken.

Kan een verhuurder een huurder eruit zetten?

Maar ook als je de woning dringend nodig hebt voor eigen gebruik óf in geval van ernstige overlast of illegale onderverhuur, kun je als verhuurder verschillende stappen ondernemen om een huurder eruit te laten zetten. Duidelijk is dat je hiervoor wel toestemming van een rechter nodig hebt.

Kan een huurder altijd opzeggen?

Huurders en verhuurder moeten de huur altijd schriftelijk opzeggen. Voor beiden gelden verschillende regels en opzegtermijnen. Lees hier welke stappen u moet ondernemen bij de opzeggen van een huurcontract.

Welke informatie mag u vragen aan een kandidaat huurder?

U mag informeren naar de naam, het adres en de geboortedatum van de huurder. Maar u mag niet vragen naar de geboorteplaats, de etnische oorsprong of de nationaliteit van de kandidaat-huurder. Anders dreigt u de antidiscriminatiewet te schenden. Ook het rijksregisternummer mag u niet opvragen.

Heb je recht om loonfiches te vragen verhuring?

Ja. Eigenaars die een woning verhuren moet kunnen nagaan of je als huurder de maandelijkse huurprijs zal kunnen betalen.