Inhoudsopgave:

 1. Hoe lang duurt het om 20 kilo af te vallen?
 2. Hoe lang duurt plateau afvallen?
 3. Waarom val ik niet af met Calorietekort?
 4. Is 20 kilo afvallen gezond?
 5. Hoe plateau doorbreken afvallen?
 6. Wat te doen als afvallen stagneert?
 7. Hoe snel afvallen met Calorietekort?
 8. Hoe snel val je af met calorie tekort?
 9. Hoeveel kilo kun je per dag afvallen?
 10. Hoe snel kun je 10 kilo afvallen?
 11. Wat als je gewicht blijft hangen?
 12. Hoe krijg ik mijn lichaam uit de spaarstand?

Hoe lang duurt het om 20 kilo af te vallen?

Een kilo vet staat gelijk aan een tekort van in totaal ongeveer 7000 kcal. Dat betekent dat je per week een halve kilo vet kwijt kunt raken. Een snelle rekensom leert ons dat 20 kilo afvallen op die manier ongeveer 40 weken duurt.

Hoe lang duurt plateau afvallen?

Het is normaal dat je na een aantal weken afvallen op een gegeven moment blijft hangen op een bepaald gewicht. Als dit langer duurt dan ongeveer drie weken, spreken we van een plateau.

Waarom val ik niet af met Calorietekort?

Je lichaam verbrandt steeds minder calorieën totdat er slechts zoveel calorieën worden verbrand als je verbruikt. Je bereikt een plateau waar je gewicht stagneert. Als je duurzaam wilt afvallen, raden wij je daarom altijd een gematigd calorietekort van 2 calorieën aan.

Is 20 kilo afvallen gezond?

Twintig kilo of meer afvallen is een grote stap. Het is daarom verstandig dit onder begeleiding van een diëtist of gewichtsconsulent te doen. Zo weet je zeker dat je nieuwe streefgewicht realistisch is en dat je lichaam tijdens het afvallen alle belangrijke voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.

Hoe plateau doorbreken afvallen?

Plateau doorbreken
 1. Kijk kritisch naar jezelf. ...
 2. Je lichaam heeft ook minder nodig als je bent afgevallen. ...
 3. Probeer een te herhalende routine te voorkomen. ...
 4. Daag jezelf voldoende uit bij het sporten. ...
 5. Hoe meer je beweegt hoe meer je verbrandt. ...
 6. Verminder je stress!

Wat te doen als afvallen stagneert?

Hieronder 4 tips om het plateau te doorbreken.
 1. Tip 1; Val langzaam af. Neem als vuistregel dat langzaam afvallen ook duurzaam afvallen is. ...
 2. Tip 2; Stress er niet om. Veel kopzorgen over afvallen geeft een averechts effect. ...
 3. Tip 3; Werp een objectieve blik op je inname en uitgaven. ...
 4. Tip 4; Eet meer.

Hoe snel afvallen met Calorietekort?

Of je nu koolhydraten en vet mindert of aan intermittent fasting doet – ze resulteren meestal allemaal in een calorietekort om gewichtsverlies te bewerkstelligen. 1 kilo lichaamsvet bevat ongeveer 7.700 calorieën en het is aangetoond dat afvallen met ongeveer 0,5-1 kilo per week veilig en duurzaam is.

Hoe snel val je af met calorie tekort?

Om ongeveer een halve kilo per week te verliezen (een gezond doel), moet je 500 calorieën minder eten per dag. Met andere woorden: trek 500 calorieën af van het getal dat je hierboven net vond. Toch kan je zo'n calorietekort niet alleen bereiken met minder te eten, ook beweging kan je daarbij helpen.

Hoeveel kilo kun je per dag afvallen?

Hou een minimum van 1500 kcal per dag aan als richtlijn voor vrouwen. Voor mannen is dit 18 kcal per dag. Val je meer dan 1 kilo per week af, zorg dan dat je meer energie binnenkrijgt. Periodiek vasten is ook een manier om tijdelijk minder energie te krijgen en op die manier langzaam af te vallen.

Hoe snel kun je 10 kilo afvallen?

Het 10 kilo afvallen in 4 weken is al weer meer realistisch, want dat is 2,5 kilo per week. Als je overgewicht hebt, zou je in deze 4 weken al ver kunnen komen met een extreem koolhydraatarm dieet. Bij overgewicht kan je met een koolhydraatarm dieet in het optimale geval tot wel 2 kilo per week verliezen.

Wat als je gewicht blijft hangen?

Het is normaal dat je na een aantal weken afvallen op een gegeven moment blijft hangen op een bepaald gewicht. Als dit langer duurt dan ongeveer drie weken, spreken we van een plateau.

Hoe krijg ik mijn lichaam uit de spaarstand?

Hoewel het lichaam na een lang calorietekort inderdaad minder calorieën zal verbranden, zal je lichaam niet in spaarstand gaan door langdurig diëten. Door verantwoord af te vallen en regelmatig je voeding- en bewegingsschema te herzien, kun je gezond blijven afvallen.