Inhoudsopgave:

 1. Wat kost mre?
 2. Wat is het verschil tussen Master of Arts en Master of Science?
 3. Waarom mre?
 4. Is het waard om master te doen?
 5. Wat kun je met Master of Science?
 6. Wat doet een Master of Science?
 7. Heb je echt een master nodig?
 8. Doet iedereen een master?
 9. Welke studies vallen onder Master of Science?
 10. Hoe gebruik je Master of Science titel?
 11. Welke titel na Master of Science?

Wat kost mre?

Als je je inschrijft voor de MRE-opleiding betekent dit twee jaar studeren. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 43.750,-.

Wat is het verschil tussen Master of Arts en Master of Science?

Wo-master. MA (Master of Arts) voor alle masteropleidingen in de geesteswetenschappen. MSc (Master of Science) als je een bètastudie hebt gedaan of een toegepaste of sociale wetenschap.

Waarom mre?

Met de Master of Real Estate (MRE) zet je de volgende stap in jouw carrière als vastgoedprofessional. Je leert het verschil te maken door wetenschappelijke inzichten toe te passen op de actuele vraagstukken in de vastgoedsector. Je leert kritisch te denken én creatief naar oplossingen te zoeken.

Is het waard om master te doen?

Waarom zou je een master doen? Een master biedt veel voordelen. Een mastertitel toont aan dat je een academische studie hebt afgerond en een kenner bent binnen jouw vakgebied. Daarnaast draagt het bij aan de kans op een baan.

Wat kun je met Master of Science?

Afgestudeerden van deze opleiding werken bijvoorbeeld als manager, onderzoeker, voorlichter of journalist, projectmanager of als leraar bij: Universiteiten, ziekenhuizen, onderzoeksinstituten. Bedrijfsleven (bijv. AKZO, DSM, Philips, kleine innovatieve bedrijven)

Wat doet een Master of Science?

Een Master of Science Je doet dan een zogenoemde research (onderzoeks) master. In de masteropleiding ga je je meer specialiseren binnen je vakgebied. Zowel hogescholen als universiteiten bieden masters aan. Het belangrijkste verschil is het soort onderzoek dat je uitvoert.

Heb je echt een master nodig?

Voor veel studenten is een master de enige logische keuze na een bachelordiploma, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wij spraken vier UvA'ers die voor iets anders kozen. 'Probeer vast te stellen waar jouw passie ligt en ga dan na of je daar een master voor nodig hebt. '

Doet iedereen een master?

In 2005 ging nog zo'n 10,4 procent van de hbo'ers direct na het halen van hun diploma door naar de universiteit voor een master. In 2014, volgens de laatste cijfers van de Onderwijsinspectie, stroomde nog maar 6,9 procent door. Het gaat om 4234 studenten van het totaal aantal van 57.341 studenten dat afstudeerde.

Welke studies vallen onder Master of Science?

Biologie en Life Sciences, Business, Engineering and Technology, en de natuurwetenschappen zijn de belangrijkste academische vakgebieden die Master of Science opleidingen aanbieden. Master of Science studenten moeten vaak onafhankelijk onderzoek doen en een thesis presenteren als voorwaarde om af te studeren.

Hoe gebruik je Master of Science titel?

Master of Science (afkorting: MSc, M.Sc., MS of M.S.; Latijn: Magister Scientiae; vertaling: Meester in de exacte wetenschappen) is een graad in het hoger onderwijs. Bij het voeren van de graad wordt deze achter de naam gezet, bijvoorbeeld "N.R. Mulder MSc".

Welke titel na Master of Science?

De 'nieuwe' titels (MA, BSc e.d.)
OpleidingTitel
wo-master, toegepaste, sociale of exacte wetenschappenMaster of Science, afgekort tot MSc
wo-master, rechtenMaster of Laws, afgekort tot LLM
na promotieDoctor, afgekort tot D (in de praktijk wordt bijna altijd PhD gebruikt)