Inhoudsopgave:

 1. Wat is de achtste finale?
 2. Hoeveel teams naar achtste finale?
 3. Wie speelt tegen wie in de achtste finale?
 4. Hoe wordt de achtste finale bepaald?
 5. Hoe worden de achtste finales bepaald EK 2021?
 6. Wie wordt de tegenstander van Oranje in de achtste finale?
 7. Hoe worden de achtste finales EK 2021 bepaald?
 8. Hoe werkt de achtste finale EK 2021?
 9. Waar worden 8ste finales gespeeld?
 10. Hoe wordt speelschema EK bepaald?
 11. Wie loot Nederland in de achtste finale?
 12. Welke tegenstander Nederland achtste finale?
 13. Wie kan Nederland loten in de achtste finale?
 14. Welke tegenstanders kan Oranje treffen?
 15. Waar worden de 8ste finales gespeeld?
 16. Hoe wordt kwartfinale EK bepaald?
 17. Hoe worden de 4 beste nummers 3 bepaald?

Wat is de achtste finale?

De wedstrijden vóór de finale worden genoemd naar het aantal wedstrijden op dat niveau en niet naar het aantal overgebleven deelnemers; zo heten de twee wedstrijden direct voor de finales de halve finales, de vier wedstrijden dáárvoor de kwartfinales en de wedstrijden voor de kwartfinales worden soms wel de achtste ...

Hoeveel teams naar achtste finale?

Het verhaal met de nummers drie dit EK is bekend: de vier beste nummers drie van de zes poules krijgen een ticket voor de achtste finale....knock-outfase ek 2020.
ACHTSTE FINALEKWARTFINALE
Nummer drie A/B/C/DWinnaar wedstrijd 43
29 juni, Londen (44)Winnaar wedstrijd 44
Winnaar Groep D
Nummer twee Groep F

Wie speelt tegen wie in de achtste finale?

Het Nederlands elftal speelt zondag in de achtste finales van het EK tegen Tsjechië. Dat is nu definitief door de uitslagen van woensdag in groep E (Zweden-Polen 3-2 en Slowakije-Spanje 0-5). De achtste finale van Oranje begint zondag om 18.00 uur in Boedapest.

Hoe wordt de achtste finale bepaald?

Van de 24 landen bereiken zestien landen de achtste finale. Dat betekent dat in elke groep twee landen doorgaan, en in vier van de zes poules ook de 'nummer drie'. Het onderscheid tussen wel en niet doorgaan als derde geklasseerd land wordt gemaakt op punten en (eventueel) doelsaldo.

Hoe worden de achtste finales bepaald EK 2021?

De UEFA hanteert namelijk een wiskundig model om te bepalen hoe de paring in de achtste finales van dit EK eruit ziet. Alleen de winnaars van groep B, C, E en F treffen een beste nummer drie. Omdat van alle nummers drie er slechts twee sneuvelen, kan die strijd tot op het eind open blijven.

Wie wordt de tegenstander van Oranje in de achtste finale?

Het Nederlands voetbalelftal speelt zondagavond (18.00 uur) in Boedapest tegen Tsjechië in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal.

Hoe worden de achtste finales EK 2021 bepaald?

Hoe wordt bepaald wie er doorgaan naar de achtste finales van het EK 2021? Tijdens de groepsfase van het EK 2021 zijn er zes poules met daarin vier landen. Alle nummers 1 en 2 gaan door naar de achtste finales, aangevuld met de 4 beste nummers 3.

Hoe werkt de achtste finale EK 2021?

De EK 2021 achtste finale wordt gespeeld tussen 26 en 29 juni 2021. Er zijn 8 wedstrijden tussen de winnaars en nummers twee van de pouleronde. De winnaars van deze achtste finales gaan door naar de kwartfinale. Amsterdam mag één van deze wedstrijden organiseren.

Waar worden 8ste finales gespeeld?

Achtste finales De halve finales zijn op dinsdag 6 en woensdag 7 juli op Wembley, allebei om 21.00 uur. De finale wordt ook op Wembley gespeeld, op zondag 11 juli.

Hoe wordt speelschema EK bepaald?

Als twee of meer landen dan nog op gelijke hoogte staan, is het laagste aantal disciplinaire punten doorslaggevend. Een rode kaart is drie punten, geel telt voor een punt. Wanneer ook dit een gelijke stand is, is de hoogste positie de overall ranking van de EK-kwalificatie bepalend.

Wie loot Nederland in de achtste finale?

Oranje is als winnaar van groep C al zeker van de achtste finales op het EK. Nederland treft daarin de nummer drie uit groep D, E of F.

Welke tegenstander Nederland achtste finale?

Het Nederlands voetbalelftal speelt zondagavond (18.00 uur) in Boedapest tegen Tsjechië in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal.

Wie kan Nederland loten in de achtste finale?

Oranje is als winnaar van groep C al zeker van de achtste finales op het EK. Nederland treft daarin de nummer drie uit groep D, E of F.

Welke tegenstanders kan Oranje treffen?

Oranje is gekoppeld aan de nummer drie van poule D, E, of F. Dat zou een land als Slowakije, Schotland, Tsjechië of Polen kunnen worden, maar in het slechtste geval komt de opponent uit de 'poule des doods (F). ' Daarin zitten onder meer Portugal, Frankrijk en Duitsland, dus dat zou een zeer zware dobber worden.

Waar worden de 8ste finales gespeeld?

Achtste finales De halve finales zijn op dinsdag 6 en woensdag 7 juli op Wembley, allebei om 21.00 uur. De finale wordt ook op Wembley gespeeld, op zondag 11 juli.

Hoe wordt kwartfinale EK bepaald?

Nr. Oranje sluit Groep C als winnaar af en treft een beste nummer drie uit Groep D, E of F. ... Mocht Oranje hierna de achtste finale overleven, dan komt het in de kwartfinale in Bakoe te spelen tegen de winnaar van de achtste finale die op 26 juni om 18.00 uur in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld.

Hoe worden de 4 beste nummers 3 bepaald?

De indeling is afhankelijk uit welke poules de beste nummers 3 komen. De vier beste nummers 3 komen uit de poules ACD en F, dus dan zijn de wedstrijden in de achtste finale als volgt: 1B-3F, 1C-3D, 1E-3C en 1F-3A.