Inhoudsopgave:

  1. Hoelang is de draagtijd voor een olifant?
  2. Welk dier blijft het langst bij zijn moeder?
  3. Hoe lang is de draagtijd van een aap?
  4. Welk dier beschermt?
  5. Hoe lang duurt de zwangerschap van een geit?
  6. Hoeveel baby's krijgt een rat?

Hoelang is de draagtijd voor een olifant?

Een olifant heeft de langste dracht van alle zoogdieren: 20 tot 22 maanden. Daar zijn de dierverzorgers en dierenarts in ARTIS dus wel even zoet mee.

Welk dier blijft het langst bij zijn moeder?

De jonge orang oetans klampen zich de eerste tijd voortdurend aan hun moeder vast. Totdat ze acht jaar oud zijn krijgen ze moedermelk en daarna blijven ze nog een jaar of twee bij hun moeder.

Hoe lang is de draagtijd van een aap?

Zelfs binnen de soorten apen en apenzwangerschap schijnt de periode een kwestie van grootte te zijn. Voor Resusapen is het 164 dagen en bavianen 187 dagen. Voor kleine dieren zoals konijnen is de periode ongeveer 33 dagen en voor muizen ongeveer 20 dagen.

Welk dier beschermt?

Beschermde leefgebieden Door een groot natuurlijk netwerk van beschermde gebieden en bossen aan te leggen kunnen we dieren als tijgers, olifanten en neushoorns beter beschermen.

Hoe lang duurt de zwangerschap van een geit?

150 dagen Geit/Draagtijd

Hoeveel baby's krijgt een rat?

Een rat kan tot zes nesten per jaar produceren, elk bestaande uit 12 jongen. Ratten worden seksueel volwassen na 4-5 weken, wat betekent dat de rattenpopulatie exponentieel kan groeien van twee tot 1.248 in slechts één jaar en maar liefst 776.000 ratten het jaar erna.