Inhoudsopgave:

  1. Wat is de leeftijd voor Fortnite?
  2. Hoe schadelijk is Fortnite?
  3. Waarom is Fortnite zo verslavend?
  4. Wat houd Fortnite in?
  5. Kan ik Fortnite op mijn PC spelen?
  6. Hoeveel mensen zijn verslaafd aan Fortnite?
  7. Hoe moet ik Fortnite spelen?

Wat is de leeftijd voor Fortnite?

Voor welke leeftijd is Fortnite? Fortnite heeft een leeftijdsindicatie van 12 jaar en ouder. Dit komt omdat het spel draait om het overleven van personages (in de vorm van een schietspel). Het spel wordt echter in de praktijk ook veel door kinderen onder de 12 gespeeld.

Hoe schadelijk is Fortnite?

Volgens haar kunnen de effecten op het dagelijks leven groot zijn. "Kinderen kunnen bijvoorbeeld agressief worden als ze niet mogen spelen. Het huiswerk lijdt eronder en in de ergste gevallen spijbelen kinderen om het spel te spelen." Bij Fortnite maakt zij zich vooral zorgen omdat deze game zo verslavend is.

Waarom is Fortnite zo verslavend?

Om beter te begrijpen waarom Fortnite zo leuk gevonden wordt, en waarom Fortnite verslavend kan zijn, moet je als ouders meer weten over deze game. Het is een schietspel. Je landt op een bepaalde locatie en daar moet je al je tegenstanders uitschakelen. Je moet daarnaast ook binnen een bepaalde cirkel blijven.

Wat houd Fortnite in?

Fortnite (Battle Royale) is een gratis online survivalspel in een cartoonachtige tekenstijl, waarbij je als laatste moet zien over te blijven op een eiland. Je kan het alleen spelen, met z'n tweeën of in een team van vier. Het spel is erg populair bij kinderen en staat bekend om de vele leuke emotes (dansjes).

Kan ik Fortnite op mijn PC spelen?

Om Fortnite te downloaden op de computer moet je eerst de game client van Epic Games downloaden. Om dat te doen ga je naar Fortnite.com en dan druk je rechtsboven op het gele knopje 'Download'. Daarna moet je voor PC/MAC kiezen en vervolgens selecteer je Windows. Als alles goed is, wordt de game client gedownload.

Hoeveel mensen zijn verslaafd aan Fortnite?

''Kinderen kunnen verslaafd raken aan Fortnite, maar kinderen kunnen in principe aan ieder spel verslaafd raken. Maar dat geldt voor alles in het leven'', zegt Roy Beszelsen. Desalniettemin vertelt Smit dat er naar schatting 80.0.000 verslaafde gamers in Nederland wonen.

Hoe moet ik Fortnite spelen?

In Battle Royale word je alleen of met je 'squad' (je team) gedropt op een eiland, met in totaal 100 eilandbewoners. Het doel is om als laatste te overleven door andere spelers neer te schieten. Na enkele minuten vindt er telkens een storm plaats, die de randen van het eiland vernielt.