Inhoudsopgave:

  1. Wat is het voordeel van palmolie?
  2. Hoe gezond is rode palmolie?
  3. Wat wordt er gemaakt van palmolie?
  4. Hoe wordt palmolie ook genoemd?
  5. Wat kan je zelf doen tegen ontbossing?
  6. Hoe smaakt palmolie?

Wat is het voordeel van palmolie?

Palmolie heeft een hele hoge opbrengst per hectare (4-10 keer hoger dan andere plantaardige oliën), voor de teelt zijn weinig bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig. Ook hoeft er weinig geïrrigeerd te worden bij palmolie. Geen andere plantaardige olie scoort op deze milieuaspecten beter dan palmolie.

Hoe gezond is rode palmolie?

Onbewerkte rode palmolie met waardevolle voedingsstoffen Onbewerkte rode palmolie is bekend voor zijn hoge gehalte aan vitamine E en caroteen. Virgin rode palmolie kan je niet vergelijken met witte palmolie. Deze olie is vaak sterk geraffineerd, ontgeurd en gebleekt waardoor de gezonde voedingsstoffen verloren gaan.

Wat wordt er gemaakt van palmolie?

Palmolie wordt in cosmeticaproducten als make-up, zeep, cremespoeling, deodorant en shampoo gebruikt als een natuurlijk alternatief voor aardolie. Wereldwijd komt maar liefst 27 procent van de totale palmolieproductie in cosmetica en schoonmaakmiddelen terecht.

Hoe wordt palmolie ook genoemd?

Palmolie wordt op de volgende manieren vermeld: plantaardige olie (palm), palmolie of palmvet. Bij cosmetica en schoonmaakmiddelen worden andere termen gebruikt, die vind je in dit lijstje.

Wat kan je zelf doen tegen ontbossing?

Wat jij kan doen tegen ontbossing
  1. Kijk of in de producten die jij gebruikt palmolie zit.
  2. Stap over naar een andere bank.
  3. Word online actievoerder (apptivist)
  4. Word vrijwilliger.

Hoe smaakt palmolie?

Palmolie wordt gebruikt bij het koken en het wordt aan veel bewerkte voeding toegevoegd die in de supermarkten ligt. Het smaakt hartig en aards. Sommige mensen vinden dat de smaak ervan lijkt op die van wortel of pompoen.