Inhoudsopgave:

  1. Wat zijn hennepstekken?
  2. Hoeveel stekken kan je van een moederplant?
  3. Hoeveel lampen per m2 wiet?
  4. Hoelang duurt het voor Autoflowers om in de bloei te gaan?
  5. Hoeveel uur moet een wietplant licht hebben?
  6. Hoeveel lampen per vierkante meter?
  7. Hoe lang duurt planten stekken?

Wat zijn hennepstekken?

Een hennepstek is niets anders dan een klein zijtakje met blad van de moederplant. De moederplanten staat in een aparte kweekruimte. ... Hennepstekken zijn over het algemeen minimaal 10 centimeter lang en bevat minimaal een volgroeid blad. Vaak worden de moederplanten zelf gekweekt door mooie stekken op te laten groeien.

Hoeveel stekken kan je van een moederplant?

Zodra een gezonde moederplant ongeveer twee weken in de vegetatieve cyclus staat, kun je beginnen met het nemen van stekken. Aangezien de plant nog jong is, raden we aan om slechts 2-3 stekjes per keer te nemen.

Hoeveel lampen per m2 wiet?

Algemeen gesproken, is 400-600W per m² ruim voldoende licht voor thuiskweek. Commerciële kwekers gaan mogelijk tot 1000W+ voor een maximale opbrengst. Zoveel mogelijk lampen in een kweekruimte proppen, is geen snelle route naar royale oogsten. Meer HID lampen betekent meer licht, maar ook veel meer warmte.

Hoelang duurt het voor Autoflowers om in de bloei te gaan?

Het bloeiproces duurt normaal gesproken 7-10 weken voor Indicasoorten en hybride fotoperiode-cannabissoorten, terwijl het voor Sativa-dominantesoorten 10-14 weken kan duren om volledig te rijpen. Autoflowering-soorten bloeien echt alleen maar 30-45 dagen, waarbij de overgang naar de bloeifase erg plots is.

Hoeveel uur moet een wietplant licht hebben?

Cannabisplanten zijn het meest gelukkig wanneer ze ongeveer 10-12 uur direct zonlicht per dag ontvangen. Je weet waarschijnlijk wel dat wietplanten ontzettend krachtig groeien. Ze vereisen daarom een hoop zonne-energie om deze groei te bewerkstelligen.

Hoeveel lampen per vierkante meter?

Hou rekening bij de bepaling van het aantal lumen dat hoe minder lumen u voorziet, hoe warmer de sfeer. In het algemeen komt het hierop neer: voorzie 3 lumen per m2 voor een warme sfeer en reken op 5 lumen per vierkante meter voor voldoende verlichting.

Hoe lang duurt planten stekken?

Sommige stekjes wortelen binnen enkele weken, maar andere kunnen daar maanden over doen. Zolang je stekje er nog gezond uit ziet, en niet verdroogd of verlept is, dan is het druk bezig wortels te ontwikkelen.