Inhoudsopgave:

  1. Welke eilanden in Griekenland zijn code oranje?
  2. Is Zakynthos op geel?
  3. Is Corfu code geel?
  4. Is Samos geel?
  5. Waarom Griekse eilanden code oranje?
  6. Welke plekken zijn geel?
  7. Welk Grieks eiland moet ik heen?

Welke eilanden in Griekenland zijn code oranje?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden, waaronder Kos, Mykonos en Rodos vanaf aanstaande zondag weer op oranje. Dat betekent dat reizen naar deze eilanden vanaf dat moment wordt afgeraden.

Is Zakynthos op geel?

De Noord-Egeïsche eilanden (Chios, Ikaria, Lesbos, limnos en Samos) en de Ionische Eilanden (Corfoe, Zakynthos) houden een positief reisadvies. ... “De kleurcode van het eiland Sardinië wordt vanaf geel. De rest van Italië blijft oranje.

Is Corfu code geel?

Wees voorzichtig, volg het nieuws en de instructies van de lokale autoriteiten. De kleurcode voor Griekenland is geel. Lees wat dit voor u betekent. Bij terugkeer uit heel Griekenland naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien.

Is Samos geel?

Het reisadvies voor de Noord-Egeïsche eilanden (onder andere Chios, Ikaria, Lesbos, limnos en Samos) en de Ionische eilanden (onder andere Korfu) blijft gewoon op geel. Dat betekent dat reizigers voor hun terugkeer naar Nederland niet getest hoeven te worden. (Foto Shutterstock).

Waarom Griekse eilanden code oranje?

Oranje reisadvies voor Griekse eilanden door toename coronabesmettingen. Het reisadvies voor de Griekse eilanden is sinds vanmorgen aangescherpt naar code oranje. Dit houdt in dat niet-noodzakelijke reizen naar Griekenland, zoals vakanties, worden afgeraden.

Welke plekken zijn geel?

Het gaat vooralsnog om Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), de Noord-Egeïsche eilanden (onder meer Lesbos), de Zuid-Egeïsche eilanden (onder meer Kos en Rhodos), de Ionische eilanden (onder meer Korfoe), de Balearen en Canarische eilanden, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand.

Welk Grieks eiland moet ik heen?

De meeste mensen zullen Santorini bestempelen als het mooiste eiland van Griekenland. Niet zo gek ook als je die picture perfect witte huisjes ziet met uitzicht op de koningsblauwe zee. Als er een van de eilanden idylisch en fotogeniek is uit dit top 5 lijstje, dan is het Santorini wel.