Inhoudsopgave:

 1. Hoe snij je het best een tomaat?
 2. Hoe snij je cherry tomaten?
 3. Wat is het harde gedeelte van een tomaat?
 4. Wat is a Vif snijden?
 5. Hoe snij je aardappels in blokjes?
 6. Hoe snijd je komkommer?
 7. Kun je alles van de tomaat eten?
 8. Wat betekent A Vif?
 9. Wat betekent à vif?
 10. Wat is een partje citroen?
 11. Wat zijn partjes limoen?
 12. Hoe lang moeten aardappelpartjes koken?
 13. Hoe snij je komkommer Julienne?

Hoe snij je het best een tomaat?

Snijd de tomaat in verticale plakjes. Draai de twee helften van de tomaat om zodat je er in de lengte doorheen snijdt. Snijd verticaal door de tomaat om dunne plakjes te maken die ongeveer even dik zijn. Romatomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, dus pas op met je vingers wanneer je de tomaat vasthoudt.

Hoe snij je cherry tomaten?

Pak vervolgens een scherp mes, houd het bovenste bord op zijn plaats en snijd tussen de borden door de tomaatjes doormidden. Let er wel op dat je van je af snijdt, en niet naar jezelf toe snijdt. Als je het bord eraf haalt zie je dat alle tomaatjes netjes doormidden zijn gesneden. Erg handig en veilig bovendien!

Wat is het harde gedeelte van een tomaat?

De tomaat is een Nachtschade, en de groene delen van Nachtschaden bevatten het giftige solanine. Als ik een tomaat eet, verwijder ik altijd eerst de "kern". Dat is het harde stukje in de tomaat, vanaf de plek waar de tomaat aan het steeltje zat tot het midden van de tomaat. Die "kern" is namelijk groen.

Wat is a Vif snijden?

Deze snijtechniek wordt voornamelijk gebruikt bij citrusfruit, waarbij de schil tot op het vruchtvlees wordt weggesneden zodat er geen bittere witte vliezen meer achterblijven. ... Dat doe je door je mes net achter de schil te zetten en voorzichtig naar beneden te snijden, waarbij je de vorm van de vrucht volgt.

Hoe snij je aardappels in blokjes?

Methode 1 van 3: De aardappels in blokjes snijden
 1. Was de aardappels. ...
 2. Schil de aardappels, als je dat wilt. ...
 3. Snijd de aardappels in de lengte doormidden. ...
 4. Snijd de helften in de lengte doormidden. ...
 5. Snijd de stukken weer in de lengte door. ...
 6. Maak stapeltjes van de stukken aardappel en draai ze. ...
 7. Snijd de aardappels in blokjes.

Hoe snijd je komkommer?

Snijd van één komkommer een stukje van zo'n 5 centimeter. Verwijder van de rest de zaadlijsten (zie punt 2 hierboven) en snijd de rest van de komkommers in grove blokjes. Snijd een klein, niet te scherp groen pepertje in stukjes. Snijd ook twee knoflooktenen in stukjes.

Kun je alles van de tomaat eten?

De groene delen van de tomatenplant zijn giftig. De tomaat is een Nachtschade, en de groene delen van Nachtschaden bevatten het giftige solanine. ... Dat is het harde stukje in de tomaat, vanaf de plek waar de tomaat aan het steeltje zat tot het midden van de tomaat.

Wat betekent A Vif?

(Fr.) vief, levendig, wakker, vlug.

Wat betekent à vif?

De keukenterm à vif snijden betekent niet meer of niet minder dan een citrusvrucht tot op het vruchtvlees snijden zodat je geen last meer hebt van de bittere schil en vliesjes. Heel wat aangenamer wanneer je bijvoorbeeld sinaasappel of pompelmoes in een salade of een saus gaat verwerken.

Wat is een partje citroen?

Snijd de boven- en onderkant van de citroen. Je hoeft slechts een tot drie centimeter van de boven- en onderkant te snijden. Bij deze snijmethode krijg je acht partjes. Als je zestien kleinere partjes wilt, snijd de citroen dan doormidden terwijl hij op zijn zij ligt.

Wat zijn partjes limoen?

Leg de vrucht met het vruchtvlees op de plank en snijd elke helft in twee of drie partjes. ... Haal vervolgens de middelste witte stukjes en pitjes weg met het mesje, zodat je alleen vruchtvlees en schil overhoudt. Tadaa! Het resultaat is netjes gesneden partjes, perfect voor een heerlijke cocktail.

Hoe lang moeten aardappelpartjes koken?

Zet ze half onder water en kook ze 15-20 minuten. Check met een vork of scherp mes na 15 minuten of ze bijna gaar zijn. Zo niet, laat ze steeds een minuut extra koken. Giet ze net voordat ze gaar zijn af en laat ze nagaren en uitdampen, met het deksel schuin op de pan, op een vlamverdeler of warmhoudplaatje.

Hoe snij je komkommer Julienne?

Snij het blok over de lengte in dunne plakken. Leg deze plakken op elkaar en snij daar dunne reepjes van. Je kunt deze gebruiken in soep, salades of als garnituur.