Inhoudsopgave:

 1. Wat is het kleinste dier in de zee?
 2. Wat is het kleinste beestje?
 3. Wat is het kleinste dier in Nederland?
 4. Wat is het lichtste dier ter wereld?
 5. Wat is het schattigste dier op aarde?
 6. Waar leeft het Beerdiertje?
 7. Wat is het kleinste zoogdier ter wereld?
 8. Wat eet een Muishond?
 9. Waar komt de wezel voor in Nederland?
 10. Wat is het slapste dier?
 11. Wat is het liefste dier ter wereld?
 12. Wat is het lelijkste dier op aarde?
 13. Hoe oud kunnen beerdiertjes worden?
 14. Hoe vind je een beerdiertje?
 15. Wat is het gevaarlijkste dier van de wereld?

Wat is het kleinste dier in de zee?

Het kleinste dier Veel van deze diertjes kunnen in de warmste of koudste omstandigheden overleven. In de zee vinden we de Paedocypris Progenetica, deze vis meet minder dan 8 millimeter!

Wat is het kleinste beestje?

Wetenschappers hebben bij veldwerk in Colombia het kleinste insect ter wereld gemeten. Het kleinste individu van de gevleugelde keversoort Scydosella Musawasensis heeft een lengte van slechts 0,325 millimeter. Het diertje werd gevangen in het Chicaque National Park, een natuurgebied in Colombia.

Wat is het kleinste dier in Nederland?

De kleine dwergspitsmuis of kleinste spitsmuis (Sorex minutissimus) is een zeer klein zoogdier uit de familie der spitsmuizen. Hij behoort tot de kleinste zoogdieren, en is op de wimperspitsmuis na het kleinste zoogdier van Europa.

Wat is het lichtste dier ter wereld?

Schindleria brevipinguis weegt tevens slechts één milligram en is daarmee één der lichtst wegende gewervelde soorten ter wereld. Schindleria brevipinguis heeft geen tanden, schubben en vinnen, maar wel relatief grote ogen.

Wat is het schattigste dier op aarde?

Koala – buideldier. Het is lief wanneer je met een koala kunt knuffelen maar wanneer je naar zijn uiterlijk kijkt behoort hij echt tot de schattigste dieren ter wereld.

Waar leeft het Beerdiertje?

Beerdiertjes komen voor in zeer uiteenlopende biotopen. De meeste soorten leven in vochtige omgevingen op het land, maar beerdiertjes komen ook voor in zout en in zoet water. Enkele soorten komen vrijwel wereldwijd op land voor, zoals Macrobiotus hufelandi.

Wat is het kleinste zoogdier ter wereld?

De Kitti's varkensneusvleermuis, Thaise varkensneusvleermuis of hommelvleermuis (Craseonycteris thonglongyai) is de kleinste vleermuissoort en waarschijnlijk het kleinste zoogdier op aarde.

Wat eet een Muishond?

Voedsel en gedrag De wezel voedt zich voornamelijk met knaagdieren als muizen, woelmuizen en lemmingen, maar ook grotere zoogdieren als konijnen en woelratten, vogels, eieren, kleine reptielen, kikkers en insecten.

Waar komt de wezel voor in Nederland?

In Nederland komt hij nog overal voor, maar minder dan vroeger. Op de Waddeneilanden ontbreekt de soort. De soort leeft tot boven de boomgrens. Wezels leven bij voorkeur in open, droge natuur- en cultuurlandschap (Rd) maar verder in veel verschillende biotopen (zoals bossen, duinen, wei- en akkerland.

Wat is het slapste dier?

Reacties. Er zijn geen zwakke dieren. Zo zeiden ze meestal de sterkste overleven. Het dier past zich aan de klimaat en de omgeving.

Wat is het liefste dier ter wereld?

 • Poes. Poezen zijn intelligent. ...
 • Konijn. Konijntjes zijn spreekwoordelijk zacht en aaibaar. ...
 • Hond. Een hond is en blijft trouw aan zijn baas. ...
 • Hert. Een hert is geen huisdier. ...
 • Pinguïn. De pinguïn is een lief knuffeldier dat nooit geknuffeld wordt. ...
 • Stokstaartje. ...
 • Koala. ...
 • Paard.

Wat is het lelijkste dier op aarde?

De vis heeft een ingezakt "gezicht" met een dikke neus. De blobvis is bedreigd omwille van de intensieve sleepvisserij. Het dier is nu verkozen tot lelijkste dier ter wereld en krijgt daardoor de eer om voortaan als logo van de Ugly Animal Preservation Society door het leven te gaan.

Hoe oud kunnen beerdiertjes worden?

Ondanks zijn micro-formaat is het beerdiertje een echt diertje. Het heeft 8 pootjes, ogen, zenuwen, spieren en een bek met een snuitje. Hij kan bijna 30 jaar lang extreme omstandigheden overleven.

Hoe vind je een beerdiertje?

Veel waterbeertjes zijn waterdieren, maar de makkelijkste plek om ze te vinden is in vochtig mos, korstmos en bladafval. Zoek in bossen en rondom vijvers of zelfs gewoon in je achtertuin. Je hebt de grootste kans als je op vochtige plekken zoekt, waar waterbeertjes actief zijn.

Wat is het gevaarlijkste dier van de wereld?

Maar onze ergste vijand – en 's werelds gevaarlijkste dier – is de mug. De kleine bloedzuiger brengt elk jaar ziekten over op honderden miljoenen mensen en ongeveer 1 miljoen mensen sterven daaraan. De mug is dan ook het dier dat wereldwijd de meeste mensen doodt.