Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel dagen na de pil veilig?
 2. Wat gebeurd er als je 2 pillen op een dag neemt?
 3. Hoe weet je dat je zwanger bent als je de pil slikt?
 4. Hoe snel kun je zwanger worden na de pil?
 5. Kan je na de laatste pil nog seks hebben?
 6. Kan je zwanger worden als je de pil 1 keer vergeet?
 7. Kan het kwaad als je een pil teveel neemt?
 8. Hoe lang duurt het voordat de pil is opgenomen in je lichaam?
 9. Hoe weet je zeker dat de pil werkt?
 10. Hoe kan je aan je buik voelen als je zwanger bent?
 11. Hoeveel kilo val je af als je stopt met de pil?
 12. Kan je seks hebben op de laatste dag van je stopweek?
 13. Hoe lang geen seks na pil vergeten?
 14. Hoe groot is de kans op zwangerschap na vergeten van de pil?
 15. Kan je zwanger worden als je de pil onregelmatig slikt?

Hoeveel dagen na de pil veilig?

Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie, dan bent u meteen tegen zwangerschap beschermd. Als u op een andere dag begint, werkt de pil nog niet meteen. Dit duurt dan 7 dagen. In deze 7 dagen moet u dan een extra voorbehoedmiddel gebruiken, zoals een condoom.

Wat gebeurd er als je 2 pillen op een dag neemt?

Slik de volgende pil op het normale tijdstip: het is niet erg dat je nu twee pillen op een dag moet innemen. Je kunt nu verder gaan met het normale schema. De werkzaamheid van je pil is niet verminderd. Kortom, je bent voldoende beschermd en loopt geen risico om zwanger te worden.

Hoe weet je dat je zwanger bent als je de pil slikt?

Om erachter te komen of je daadwerkelijk zwanger bent is het eerst belangrijk om een zwangerschapstest te doen. Als je ongewenst zwanger bent geworden of als je bang bent dat je zwanger bent geraakt, kun je een morning-afterpil slikken. Hoe sneller hoe beter, want de werking ervan neemt af naarmate je langer wacht.

Hoe snel kun je zwanger worden na de pil?

Nadat je gestopt bent met het slikken van de pil, kun je in principe na 7 dagen weer zwanger raken. Deze 7 dagen worden soms de 'stopweek' genoemd. Bij sommige pillen is de stopweek korter of moet je de pil zonder stopweek doorslikken. Bij deze pillen kun je al sneller weer vruchtbaar zijn.

Kan je na de laatste pil nog seks hebben?

Als je 2 of meerdere dagen te laat gestart bent met een nieuwe pilstrip ben je niet beschermd tegen zwangerschap. Het enige wat je dan kan doen is: Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt. Neem zo snel mogelijk de noodpil in als je de voorbije 5 dagen seks hebt gehad.

Kan je zwanger worden als je de pil 1 keer vergeet?

De pil (de eenfase-combinatiepil) De kans dat je bij vergeten van de pil zwanger wordt is groter als je: na de stopweek de 1e pil bent vergeten. in de eerste week van je strip 1 of meer pillen bent vergeten. 2 keer of vaker achter elkaar de pil bent vergeten.

Kan het kwaad als je een pil teveel neemt?

IS HET GEVAARLIJK ALS KINDEREN DE PIL INSLIKKEN Nee, ook als een kind een ruime hoeveelheid pillen heeft ingeslikt, levert dit geen gevaar voor zijn gezondheid op. Wel kan het kind misselijk worden, braken en last hebben van buikpijn. Waarschuw uw huisarts wel als het kind veel tabletten heeft ingenomen.

Hoe lang duurt het voordat de pil is opgenomen in je lichaam?

Dit kan tot uiterlijk 36 uur na inname van de laatste pil die nog goed in het lichaam is opgenomen. Als deze periode voorbij is, gelden de adviezen zoals bij het vergeten van de pil .

Hoe weet je zeker dat de pil werkt?

De pil is niet of minder betrouwbaar als je ze vergeet of te laat inneemt, en in combinatie met sommige geneesmiddelen. Heb je moeten overgeven binnen de 2 uur na het innemen van je pil? Neem dan een nieuwe pil uit een reservestrip. Sint-Janskruid en sommige geneesmiddelen kunnen de werking van de pil verminderen.

Hoe kan je aan je buik voelen als je zwanger bent?

De meeste moeders beschrijven het gevoel als vlinders in je buik of een kriebelig gevoel in je buik voelen. Naarmate de zwangerschap vordert worden de bewegingen steeds krachtiger voelbaar. Op een gegeven moment is ook aan de buitenkant van je buik zichtbaar dat je baby zich met de voetjes afzet.

Hoeveel kilo val je af als je stopt met de pil?

Ik had voor mijn gevoel minder honger en kon ongezond eten beter laten. Na enkele maanden was ik 4 kilo kwijt en dat zag ik vooral aan mijn heupen. Ik vond het direct heerlijk dat ik niet aan de pil hoefde te denken: wat een vrijheid.

Kan je seks hebben op de laatste dag van je stopweek?

Dan neem je 4 tot 7 dagen geen pil. In deze stopweek verlies je bloed. Je blijft beschermd tegen zwangerschap. Na 4 tot maximaal 7 dagen begin je weer met een nieuwe strip.

Hoe lang geen seks na pil vergeten?

Neem de laatst vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Maak de strip af. Gebruik de komende 7 dagen wel een condoom als je seks hebt. Heb je de pil weer 7 dagen achter elkaar geslikt, dan ben je weer beschermd.

Hoe groot is de kans op zwangerschap na vergeten van de pil?

In jouw geval is de kans aanwezig dat er een zwangerschap optreedt. Hoe groot die kans exact is, is moeilijk te zeggen, maar de kans is groter dan 1%.

Kan je zwanger worden als je de pil onregelmatig slikt?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.