Inhoudsopgave:

 1. Hoe heette Indonesie vroeger?
 2. Wie bestuurde Indonesië tot 1942?
 3. Hoe heet de taal die ze spreken in Indonesie?
 4. Welke taal spreken ze op Sumatra?
 5. Hoe komt Indonesië aan zijn naam?
 6. Waardoor is Indonesië ontstaan?
 7. Hoe lang duurde de strijd tussen het KNIL en het Japanse leger?
 8. Hoe bestuurde Japan Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog?
 9. Waarom is er maar één officiële taal in Indonesië?
 10. Hoe gaat het in Moluks?
 11. Welke producten werden uit Sumatra gehaald?
 12. Is Indonesië een kolonie van Nederland?
 13. Hoe is Nederland Indië ontstaan?
 14. Wie waren de eerste bewoners van Indonesië?
 15. Hoe lang duurde de Japanse bezetting in Indonesië?

Hoe heette Indonesie vroeger?

Vroeger heette Indonesië Nederlands-Indië. Het was een kolonie van Nederland.

Wie bestuurde Indonesië tot 1942?

In de 17e eeuw brachten Nederlandse kolonisten delen van het huidige Indonesië onder één regering onder de naam 'Nederlands-Indië' (sinds 1816 de officiële naam). Nadat de VOC de Portugezen had verdreven, werd de VOC de effectieve heerser van vele gebieden in Nederlands-Indië.

Hoe heet de taal die ze spreken in Indonesie?

IndonesianIndonesia / Official language

Welke taal spreken ze op Sumatra?

De officiële taal van Indonesie is Bahasa Indonesia. Deze taal lijkt heel erg op het Maleisisch en leren de kinderen op school. Daarnaast kent ieder eiland en elke regio haar eigen dialect. Er worden meer dan driehonderd talen in Indonesie gesproken.

Hoe komt Indonesië aan zijn naam?

De naam Indonesië is afgeleid van het Latijnse woord “indus” dat india betekent en het Griekse woord voor eiland, νήσος “nesos”. De naam dateert uit de 18e eeuw, dus nog van voor de onafhankelijkheid van Indonesië.

Waardoor is Indonesië ontstaan?

Prehistorie. Tijdens het Pleistoceen was Indonesië nog verbonden met het huidige vasteland van Azië. In deze periode gingen grote delen van de aarde schuil onder ijsmassief. Door het smelten van de ijslagen ten noorden van Europa en Amerika steeg de zeespiegel, waardoor de eilanden ontstaan zijn.

Hoe lang duurde de strijd tussen het KNIL en het Japanse leger?

Maar ook samen kunnen de landen niet op tegen de goed georganiseerde en ervaren Japanse marine en luchtmacht. Ze verliezen de beslissende Slag in de Javazee op 27 februari 1942. Twee dagen na de zeeslag landt het Japanse leger op Java . Acht dagen later moet het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) capituleren.

Hoe bestuurde Japan Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog?

De Japanse bezetter verdeelde Indonesië in drie regio's: Sumatra werd geplaatst onder het commando van het 25e leger, Java en Madoera werden geplaatst onder het 16e en Borneo en Oost-Indonesië werden bestuurd door de 2e zuidelijke marinevloot.

Waarom is er maar één officiële taal in Indonesië?

Het Bahasa is gebaseerd op het Maleis, een Austronesische taal, die eeuwenlang als handelstaal werd gebruikt in de archipel. Het is dan ook bijna hetzelfde als het Maleis dat in Maleisië wordt gesproken. Met de onafhankelijkheid in 1945 werd het Bahasa de officiële taal van Indonesië.

Hoe gaat het in Moluks?

Apa kabar? Hoe gaat het maatje? Ada apa, sobat?

Welke producten werden uit Sumatra gehaald?

Dat gebied stond bekend om de exotische specerijen zoals: kruidnagel, peper, nootmuskaat, foelie en kaneel. Die specerijen waren vaak erg veel waard. De kooplieden hoopten dan ook veel winst te behalen met die handel.

Is Indonesië een kolonie van Nederland?

Op 27 december 1949 erkende Nederland de onafhankelijkheid van Indonesië en vond de soevereiniteitsoverdracht plaats tijdens de rondetafelconferentie, waarmee er een einde kwam aan de Nederlandse aanwezigheid in het hedendaagse Indonesië.

Hoe is Nederland Indië ontstaan?

19 augustus 1816Dutch East Indies / Opgericht

Wie waren de eerste bewoners van Indonesië?

De eerste mensen zouden tijdens het Pleistoceen op aarde verschijnen. Dankzij de vondst van de fossiele resten van de Java-mens (Pithecanthropus erectus) in 1891 weten we nu wie de eerste bewoners van Indonesië waren. Meer dan 500.000 jaar geleden leefde deze mensachtige in het gebied dat nu Java heet.

Hoe lang duurde de Japanse bezetting in Indonesië?

De verovering van Nederlands-Indië door Japan in 19 was de verovering van Nederlands-Indië door troepen van het Japanse Keizerrijk in de eerste dagen van de oorlog in het Pacifisch Gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geallieerde macht probeerde tevergeefs de Indische eilanden te verdedigen.