Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel verdient een jeugdpsycholoog?
 2. Wat verdient een schoolpsycholoog?
 3. Welke soort psycholoog verdient het meest?
 4. Wat is het salaris van een Basispsycholoog?
 5. Hoeveel verdient een kinderpsycholoog per maand?
 6. Hoeveel verdient een psycholoog netto per maand?
 7. Hoeveel verdien je als chirurg?
 8. Wat is een schoolpsycholoog?
 9. Kan je als psycholoog rijk worden?
 10. Is psycholoog een goed betaalde baan?
 11. Wat kun je doen als Basispsycholoog?
 12. Wat verdient een PIOG?
 13. Hoeveel verdient een kinderpsycholoog per uur?
 14. Waarom met je kind naar een kinderpsycholoog?
 15. Hoeveel verdien je als psycholoog in België?

Hoeveel verdient een jeugdpsycholoog?

De Kinder- en Jeugdpsycholoog ontvangt een salaris van tussen de € 3.309,81 en € 5.208,90 bruto per maand. Er zijn ook Kinderpsychologen die niet bij Jeugdzorg werken. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maar vooral ook van het soort instantie waarbij je komt te werken.

Wat verdient een schoolpsycholoog?

De Schoolpsycholoog heeft een startsalaris van ongeveer €2238, wat kan oplopen tot ongeveer €4702 bruto per maand. Dit is exclusief vakantietoeslag van ongeveer 8% over het bruto maandloon, een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, scholingsmogelijkheden en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Welke soort psycholoog verdient het meest?

Het salaris van een Psycholoog is afhankelijk van de ervaring en de functiezwaarte, het ligt tussen €3026 voor een Psycholoog in opleiding en €8101 bruto per maand voor een Klinisch Pscycholoog in de hoogste schaal.

Wat is het salaris van een Basispsycholoog?

Het startsalaris van een basispsycholoog begint tussen de €2.963,- en €3.395,- bruto per maand. Wanneer je minimaal twee jaar werkervaring hebt opgebouwd, verdien je minimaal €3.465,- per maand. Als basispsycholoog verdien je maximaal €5.439,- per maand.

Hoeveel verdient een kinderpsycholoog per maand?

Wat verdient een Kinderpsycholoog? De Kinder- en Jeugdpsycholoog ontvangt een salaris van tussen de € 3.309,81 en € 5.208,90 bruto per maand.

Hoeveel verdient een psycholoog netto per maand?

Verreweg de meeste psychologisch specialisten (53 procent) zitten in schaal 70, die loopt van grofweg 4.700 tot 6.500 euro. 43 procent zit in schaal 75, wat neerkomt op een salaris tussen 5.500 en 7.900 euro. Er is ook nog een schaal 80, die loopt van 6.500 tot 9.200 euro.

Hoeveel verdien je als chirurg?

Salaris chirurg Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo'n € 130.000,-.

Wat is een schoolpsycholoog?

Een schoolpsycholoog verricht werk op het snijvlak van zorg en onderwijs. De werkzaamheden van een schoolpsycholoog bestaan uit het doen van onderzoek naar leer- en onderwijsprocessen en ontwikkelen van psychologische principes en technieken die kunnen worden toegepast bij educatieve problemen van kinderen en jongeren.

Kan je als psycholoog rijk worden?

Ja, dat kan! Met een graad in psychologie kun je allerlei banen op verschillende gebieden krijgen, zelfs zonder een masterdiploma. Met een diploma kun je dus goed geld verdienen.

Is psycholoog een goed betaalde baan?

Ga je je specialiseren, dan kun je meer verdienen, zegt Lobbrecht. Verreweg de meeste psychologisch specialisten (53 procent) zitten in schaal 70, die loopt van grofweg 4.700 tot 6.500 euro. 43 procent zit in schaal 75, wat neerkomt op een salaris tussen 5.500 en 7.900 euro.

Wat kun je doen als Basispsycholoog?

Ook kunnen basispsychologen diagnostisch onderzoek uitvoeren, bijvoorbeeld intelligentie-onderzoek of onderzoek gericht op kenmerken van autisme. Basispsychologen kunnen ook psycho-educatie geven aan cliënten. Daarnaast kunnen ze als medebehandelaar diverse psychologische behandelingen of trainingen geven.

Wat verdient een PIOG?

Je bent in staat om zelfstandig te werken bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Het salaris bedraagt maximaal € 4.105,-- (FWG 60, CAO-GGZ), op basis van een volledige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.

Hoeveel verdient een kinderpsycholoog per uur?

Tussen de 100-125 euro per uur.

Waarom met je kind naar een kinderpsycholoog?

Bij gedragsproblemen. Soms maken ouders zich zorgen over het gedrag van hun kind. Bijvoorbeeld wanneer een kind veel moeite heeft om zich te concentreren of erg teruggetrokken is. Een kinderpsycholoog kan dan onderzoeken of er problemen zijn in de ontwikkeling of dat er misschien sprake is van een stoornis.

Hoeveel verdien je als psycholoog in België?

Het gemiddelde psycholoog salaris in België is € 37 346 per jaar of € 19.15 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 15 600 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 38 856 per jaar.