Inhoudsopgave:
- Welke olijfolie in salade?
- Wat is Oro Verde?
- Welke olie over de sla?
- Kan olijfolie door de sla?
- Kun je olijfolie vervangen door zonnebloemolie?
Welke olijfolie in salade?
Extra vierge
olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta,
salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen. Extra vierge
olijfolie is minder geschikt voor frituren. Op deze temperatuur kunnen schadelijke stoffen, zoals PAK's, ontstaan. Hoe vaker of langer extra vierge
olijfolie wordt verhit, hoe meer PAK's worden gevormd.
Wat is Oro Verde?
Oro Verde betekent letterlijk groen goud. Een passende naam, want Carapelli's
Oro Verde Extra Vergine olijfolie is gemaakt uit de eerste koude persing van de olijf. Carapelli oogst de olijven op eeuwenoude olijfgaarden en selecteert de beste olijven voor
Oro Verde.
Welke olie over de sla?
De meest gebruikte
olie voor een vinaigrette is een neutrale olijfolie maar je kunt het zo bont maken als je zelf wil. Maak eens gebruik van een andere
olie zoals zonnebloem of arachideolie.
Kan olijfolie door de sla?
De meest simpele dressing is eigenlijk gewoon een scheut goede
olijfolie over je
sla gieten, een scheutje azijn en wat zout. De verhouding
olie/azijn is ongeveer 3:1, dus 3 lepels
olie en een lepel azijn. Simpel en heerlijk. Deze aanpak staat of valt met de kwaliteit van de
olie en de azijn.
Kun je olijfolie vervangen door zonnebloemolie?
Zonnebloemolie. ... Let wel op dat je dit niet te vaak doet, dan zou
zonnebloemolie namelijk niet goed voor je kunnen zijn wegens de hoge hoeveelheid omega 6. Dit zou de opname van omega 3 tegengaan. Toch
kun je het prima eens gebruiken wanneer je
olijfolie op is.