Inhoudsopgave:

 1. Hoe lang zit je bij de pedicure?
 2. Is pedicure nodig?
 3. Hoe gaat een pedicure?
 4. Hoe vaak naar de manicure?
 5. Welke verzekeraar vergoedt pedicure?
 6. Hoeveel kost gelish?
 7. Wat is voetzorg bij Menzis?
 8. Wat is voetzorg Menzis?
 9. Waar is pedicure goed voor?

Hoe lang zit je bij de pedicure?

Hoe lang duurt een behandeling De meeste pedicures werken met een behandelduur van 30 tot 60 minuten. Vrijwel alle pedicures hebben een prijslijst waarop staat welke behandelingen zij uitvoeren en hoelang deze behandelingen duren.

Is pedicure nodig?

Wanneer heb ik een pedicure nodig? Dat is helemaal afhankelijk wat uw klachten zijn. Geadviseerd wordt bij diabetes patiënten en mensen met reuma dat deze hun voeten om de 6 weken vakkundig laten behandelen om risico's te voorkomen. Maar hebt u voortdurend last van ingroeiende nagels, likdoorns, verdikte nagels etc.

Hoe gaat een pedicure?

Een pedicure is specialist in het verzorgen van de voeten van mensen. Dat is wat een pedicure doet. Soms moeten je voeten verzorgd worden vanwege een medische noodzaak zoals diabetes, maar je kunt ook je voeten mooier te laten maken bij een pedicure zodat je met verzorgde voeten in die toffe zomerschoenen kunt stappen.

Hoe vaak naar de manicure?

Als je je nagels niet lakt, raden wij voor gezonde nagels wel aan eens per 2/3 weken een manicure –nagels reinigen, vijlen, nagelriemen verzorgen, de handen verwennen – te doen.

Welke verzekeraar vergoedt pedicure?

Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.

Hoeveel kost gelish?

Gellak, gelish of shellac Hoeveel kost het? Ongeveer € 20 à € 25.

Wat is voetzorg bij Menzis?

Menzis vergoedt een aantal behandelingen. Lees hier wat de vergoedingen zijn. Let op: de vergoeding voor voetzorg uit uw aanvullende verzekering bestaat uit een maximaal bedrag voor pedicure, podologie, podotherapie en steunzolen samen.

Wat is voetzorg Menzis?

U heeft recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering als de pedicure onder Ketenzorg valt, of als u wordt doorverwezen door uw podotherapeut. ... Uw huisarts - of praktijkondersteuner of verpleegkundige - verwijst u dan door naar een podotherapeut. De podotherapeut bepaalt het zorgprofiel en stelt een behandelplan op.

Waar is pedicure goed voor?

Wij hebben een aantal belangrijke voordelen opgeschreven van het regelmatig krijgen van pedicures:
 • Vroege detectie van problemen. ...
 • Verlaagt de kans op infecties. ...
 • Behoud de huidvochtigheid. ...
 • De voeten worden gescrubd. ...
 • Bevordert de circulatie. ...
 • Ontspant het lichaam. ...
 • Medische Pedicure Rotterdam.
BE