Inhoudsopgave:

  1. Hoelang is een hangmat?
  2. Welke palen hangmat?
  3. Hoe moet je in een hangmat liggen?
  4. Welke hangmat is fijn?
  5. Waar moet een goede hangmat aan voldoen?
  6. Hoe kies ik een hangmat?
  7. Hoe bevestig ik iets aan het plafond?

Hoelang is een hangmat?

Voor optimaal comfort is het van groot belang om de juiste maat hangmat te kiezen. Hangmatten zijn verkrijgbaar in drie hangmat afmetingen, namelijk 3 cm, 3 cm en 4 cm. Deze hangmatten worden ook wel eenpersoons hangmatten, tweepersoons hangmatten en familiehangmatten genoemd.

Welke palen hangmat?

Je hebt hiervoor twee sterke palen van een dikke tweeënhalve meter (het liefst hardhout) nodig. Zet de palen op voldoende afstand uit elkaar, zorg dat je ongeveer 25-50 cm touw tussen de hangmat en de paal hebt. De palen spit je tot 1/3 in de grond.

Hoe moet je in een hangmat liggen?

Want hoewel we gewend zijn om recht te liggen, hoor je in een hangmat (zonder spreidstokken) diagonaal of zelfs overdwars te liggen. Lig je recht, dan zul je in de stof verdwijnen. Schuin in je hangmat lig je het lekkerst en op deze manier wordt je lichaam optimaal ondersteund.

Welke hangmat is fijn?

Voor een kleine ruimte of minder hoog plafond is een hangmat met spreidstok ideaal, omdat de totale lengte kleiner is. De hangmat met spreidstok past dus sneller in een kleinere ruimte. Heb je een grote ruimte om hem op te hangen, dan kun je ook kiezen voor een hangmat zonder spreidstok.

Waar moet een goede hangmat aan voldoen?

Een goede hangmat is stevig en staat (als je gebruik maakt van een hangmatsteun) stevig en stabiel op de ondergrond. De spreidstokken moeten breed genoeg zijn om je comfortabel te laten liggen.

Hoe kies ik een hangmat?

Bij een hangmat met spreidstok kies je minimaal een hangmat waarbij de lengte van het doek (dus niet de totale lengte) 30 cm langer is dan je eigen lengte. Je houd dan nog speling over bij je voeten en bij hoofd. Bij een hangmat zonder spreidstokken geldt ook weer hoe groter hoe beter.

Hoe bevestig ik iets aan het plafond?

Koop een schroefhaak voor je plafond.
  1. Schroefhaken bestaan in alle maten. Als je voorwerp klein is, gebruik je best kophaken of de kleinere schroefogen.
  2. Als je iets zwaarders wilt ophangen, gebruik je best grote ophanghaken die sterk genoeg zijn om bijvoorbeeld fietsen te dragen.