Inhoudsopgave:

  1. Wat zit er in spinazie?
  2. Welke vitamines en mineralen zitten er in broccoli?
  3. Welke spinazie is het gezondst?
  4. Wat zijn de voordelen van broccoli?
  5. Hoeveel vitamines in broccoli?
  6. Welke spinazie is gezond?

Wat zit er in spinazie?

Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme.

Welke vitamines en mineralen zitten er in broccoli?

Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger het gehalte aan bètacaroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet tot vitamine A en is net als vitamine A goed voor je immuunsysteem. Ook bevat broccoli het gezonde foliumzuur en kalium.

Welke spinazie is het gezondst?

S pinazie is een gezonde bladgroente en kennen we in Nederland voornamelijk als basis voor een salade of als warme groente bij de avondmaaltijd. De bladgroente is supergezond en zit boordevol vitaminen, mineralen en zelfs eiwitten.

Wat zijn de voordelen van broccoli?

Broccoli is goed voor je hart, je ogen, het zou preventief tegen kanker helpen en houdt ook je cholesterol laag. Daarnaast helpt broccoli je darmbacteriën gezond te houden en zorgt de groente voor een goed immuunsysteem. Gezonde darmen hangen volgens Chatterjee ook samen met je mentale gezondheid.

Hoeveel vitamines in broccoli?

Broccoli bevat rauw per 100 gram maar liefst 90 mg Vitamine C en gekookt 75 mg per 100 gram. Ervan uitgaande dat in 1 kopje ongeveer 1 gram broccoli past, bevat een kopje dus ruim voldoende Vitamine C voor een dag.

Welke spinazie is gezond?

SPINAZIE EN VITAMINE C De groene gezonde groente is goed voor 70% van de ADH vitamine C.