Inhoudsopgave:

  1. Hoe kat weghouden van kerstboom?
  2. Is Spuitsneeuw giftig voor katten?
  3. Is nepsneeuw giftig voor katten?
  4. Is de kerstster giftig voor katten?
  5. Is hars giftig voor katten?
  6. Is een DEN giftig?

Hoe kat weghouden van kerstboom?

Snijd een citroen of sinaasappel open, plaats een kruidnagel in het midden en zet dit dicht bij de kerstboom. Je kat zal minder geneigd zijn om je kerstboom en -decoratie aan te vallen. Ook mogelijk: citronella! Dat kun je kopen in de gezondheidswinkel bij de afdeling aromatherapie.

Is Spuitsneeuw giftig voor katten?

Veel decoraties zijn gemaakt van fijn glas of plastic die in piepkleine deeltjes uiteen kunnen vallen. Ook spuitsneeuw is een synthetisch goedje dat er misschien leuk uitziet maar gevaarlijk is voor je huisdier.

Is nepsneeuw giftig voor katten?

Vooral katten zijn dol op nieuwe 'speeltjes'! Maar het inslikken van zulke kleine items kan verstikkingsgevaar opleveren. Nepsneeuw is giftig, voorkom dus dat je diertje het stiekem kan opeten en kies liever voor zo natuurlijk mogelijke decoraties van huis, dennenappels of papier.

Is de kerstster giftig voor katten?

Vooral in de decembermaand lopen katten gevaar in huis, dankzij de kerstboom en de kerstster. Deze twee soorten zijn namelijk enorm giftig voor katten. Daar waarschuwt de Dierenbescherming voor. "De meeste katten zullen dit soort planten uit zichzelf al links laten liggen", zegt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming.

Is hars giftig voor katten?

Zo is de hars die in sparren zit giftig voor uw hond of kat. Gelukkig zullen de meeste dieren niet zo snel deze prikkende naalden eten, maar wees alert dat deze ook niet in de voer- of drinkbak van uw hond of kat verdwijnen. ... Wat veel dieren alsnog doen is water drinken uit de bak waar de stam van de kerstboom in staat.

Is een DEN giftig?

Den; een geslacht van naaldbomen dat vele soorten kent. Alle delen van dennen zijn giftig voor mens en dier.