Inhoudsopgave:

  1. Wat is een waterstofmotor?
  2. Wat Iswaterstof?
  3. Hoeveel energie zit er in 1 liter benzine?
  4. Hoe werkt een Elektrolyser?
  5. Wat kan je met waterstof doen?
  6. Wat is er uit al dat waterstof ontstaan?

Wat is een waterstofmotor?

Waterstofauto's zijn auto's met een elektromotor die een speciale brandstofcel heeft. Hierin wordt de waterstof met behulp van zuurstof uit de lucht omgezet in water. Bij dit proces komt elektriciteit vrij en hiermee wordt de elektromotor van de auto aangedreven zodat de auto vooruit komt.

Wat Iswaterstof?

Waterstof is een kleurloos, reukloos, smaakloos en hoog ontvlambaar (niet giftig) gas. In de scheikunde staat waterstof – element H – op plaats 1. ... Bij ons op aarde komt waterstof niet in pure vorm voor. Het molecuul waterstof bindt zich namelijk direct aan zuurstof en zo ontstaat water (H2O).

Hoeveel energie zit er in 1 liter benzine?

Het produceren van benzine kost namelijk ook energie, en niet zo'n beetje ook: 6 kWh per liter. Schrik niet: voor de 8,9 kWh aan energie die een liter benzine bevat, is 6 kWh energie nodig om die liter te produceren.

Hoe werkt een Elektrolyser?

Elektrolyse werkt door twee elektrodes in water te dompelen en die te verbinden met een gelijkstroombron. Aan de anode ontstaat door de splitsing van water zuurstof en aan de kathode wordt waterstof geproduceerd. ... Bij elektrolyse is geen sprake meer van directe CO2-uitstoot, wat deze methode zeer duurzaam maakt.

Wat kan je met waterstof doen?

Je kunt waterstof gebruiken zoals aardgas. Bijvoorbeeld om huizen via een cv-ketel op waterstof te verwarmen. Ook kun je het gebruiken als brandstof voor brandstofcellen die direct elektriciteit leveren, zoals bij auto's die op waterstof rijden.

Wat is er uit al dat waterstof ontstaan?

In de scheikunde staat waterstof – element H – op plaats 1. Waterstof is namelijk het meest voorkomende element in het universum waar geen mensenhanden aan te pas komen. Zo zijn er hele sterren die bestaan uit waterstof! ... Het molecuul waterstof bindt zich namelijk direct aan zuurstof en zo ontstaat water (H2O).