Inhoudsopgave:

 1. Waar schaatsen Alblasserwaard?
 2. Kan de Molentocht geschaatst worden?
 3. Waar is de Molentocht?
 4. Kun je schaatsen op de Graafstroom?
 5. Wat is de Molentocht?
 6. Kun je schaatsen op de Giessen?
 7. Waar kan je schaatsen Vianen?

Waar schaatsen Alblasserwaard?

 • Schaatstochten.
 • Alblasserdam - Hotel Het Wapen van Alblasserdam en IJsclub 'AYC'
 • Oud Alblas - IJsclubgebouw 'Oud-Alblas' Noordzijde 31a.
 • Bleskensgraaf - IJsclubgebouw 'Vooruitgang' Meulenbroek 13a.
 • Brandwijk - Café Boerenklaas Gijbelandsedijk 42 en IJsclub 'De Graafstroom' te Molenaarsgraaf.

Kan de Molentocht geschaatst worden?

Zou het kunnen, de molentocht? De organisatie maakt aan alle illusies een eind: de iconische toertocht door de Alblasserwaard komt er niet. Intussen kan er mondjesmaat op banen worden geschaatst, maar open water is ook vrijdagochtend op veel plekken nog link, zoals in Sleeuwijk.

Waar is de Molentocht?

In de Alblasserwaard schaatsten 20.000 mensen de Molentocht. De tocht door dorpen en door de polder van de Alblasserwaard in Zuid-Holland ging onder meer langs de bekende molens van Kinderdijk. De langste afstand was 75 kilometer. In de Molentocht werken dertien lokale ijsclubs samen.

Kun je schaatsen op de Graafstroom?

Met gemiddeld vier tot zes centimeter is het ijs op de Graafstroom nog niet dik genoeg voor grote groepen schaatsers. Ook op andere plekken op de Graafstroom haalden schaatsers een nat pak.

Wat is de Molentocht?

Vanuit Molentocht bieden wij thuiszorg en huishoudelijke hulp. In Molentocht woont u als u intensieve en gespecialiseerde zorg & behandeling nodig heeft. U heeft een eigen kamer. Er zijn bovendien kamers met gespecialiseerde verpleeghuiszorg dementie voor groepswonen, maar dan wel kleinschalig georganiseerd.

Kun je schaatsen op de Giessen?

Tussen Alblasserdam, Groot-Ammers en Giessenburg worden er toertochten georganiseerd als het ijs dik genoeg is. ... Op een aantal plaatsen in en rond Giessenburg kan je schaatsen kopen, huren of je eigen schaatsen laten slijpen. Daar is er ook een goede opstapplaats.

Waar kan je schaatsen Vianen?

IJsvereniging de Bosbaan wil voor de bevolking van Vianen en omstreken een plaats zijn waar op een veilige en ontspannen wijze, jong en oud, ijspret kan beleven. De baan is daarom zo ingericht dat op het middendeel alle ruimte is om te spelen op de schaats of het schaatsen te leren.