Inhoudsopgave:

  1. Wat maakt Patek Philippe zo duur?
  2. Waar moet je opletten bij het kopen van een horloge?
  3. Waarom horloges zo duur?
  4. Waar moet je opletten bij het kopen van een Rolex?
  5. Wat bepaalt de prijs van een horloge?

Wat maakt Patek Philippe zo duur?

Patek Philippe horloges hebben een zeer hoge restwaarde. Dankzij hun zeldzaamheid, de kwaliteit en de techniek zullen deze horloges altijd zeer gewild blijven. Maar wil je optimaal van je investering profiteren dan kun je vaak het best een paar decennia wachten voordat je het doorverkoopt.

Waar moet je opletten bij het kopen van een horloge?

Is het aan te raden om een horloge online te kopen?
  • Mocht je horloge stuk gaan, dan kun je je garantie makkelijker aanspreken.
  • Een horloge is een tactiele ervaring. Je moet hem echt vasthouden.
  • Een goede juwelier heeft verstand van zijn vak en kan je adviseren.
  • Je kunt proberen af te dingen.

Waarom horloges zo duur?

Details en handwerk Mechanische uurwerken worden op kritieke punten (waar druk en/of beweging voorkomt) verstevigd met kostbare (edel)stenen, vaak robijnen, omdat deze slijtvaster zijn. Deze steentjes zijn duur. Je ziet ze niet altijd (zeker niet bij een dichte kast) maar ze zitten er wel.

Waar moet je opletten bij het kopen van een Rolex?

Waar moet u op letten als u een tweedehands Rolex koopt? Let goed op de taat en de echtheid van het horloge. Koop alleen een tweedehands Rolex model als u een betrouwbaar echtheidscertificaat krijgt of als u de echtheid ervan hebt laten bevestigen door een onafhankelijke retailer of juwelier.

Wat bepaalt de prijs van een horloge?

ONDERDELEN MET EEN PRIJS Deze uurwerken komen heel veel voor in horloges van zowel bekende als minder bekende merken. Maar een horloge is meer dan alleen een uurwerk, en de complexiteit van de andere onderdelen en de toegepaste prijsopslagen zijn ook van invloed op het bepalen van de uiteindelijke prijs.