Inhoudsopgave:

  1. Hoe slecht is gewone pindakaas voor vogels?
  2. Hoe maak ik pindakaas voor vogels?
  3. Hoe gebruik je Vogelpindakaas?
  4. Kun je Vogelpindakaas eten?
  5. Welke vogels komen op doppinda's?
  6. Welke pindakaas vogels?

Hoe slecht is gewone pindakaas voor vogels?

Koop nooit 'mensen-pinda's' en 'mensenpindakaas' voor vogels. Vaak zit er zout bij en dat is echt slecht voor vogels. Er is niet voor niets speciale vogelpindakaas te koop. Zelfs ongezouten pinda's uit de supermarkt zijn niet hetzelfde als voerpinda's.

Hoe maak ik pindakaas voor vogels?

hak de 160 gram pinda's tot stukjes, bijvoorbeeld in een hakmolen die bij een staafmixer zit, goed mengen, in de glazen pot scheppen en ophangen maar. Tip voor variatie: vervang 80 gram pinda stukjes door 80 gram zonnebloempitten (foto rechts).

Hoe gebruik je Vogelpindakaas?

Vogelpindakaas. Kool- en pimpelmezen vinden naast vetbollen, noten en zaden, ook vogelpindakaas heel erg lekker. Je kunt deze gemakkelijk ophangen in een houder op de door jou gewenste plek. Je kunt variëren in smaak, zo bevat de ene vogelpindakaas veel insecten en de andere bijvoorbeeld veel zaden.

Kun je Vogelpindakaas eten?

Deze pot vogelpindakaas is speciaal ontwikkeld voor vogels en bevat essentiële ingrediënten die uw tuinvogels nodig hebben. U dient uw tuinvogels geen pindakaas te voeren welke bedoeld is voor menselijke consumptie omdat deze hoge gehaltes zout bevat.

Welke vogels komen op doppinda's?

Niet alleen pimpelmezen, koolmezen en groenlingen, maar ook spechten, mussen, sijsjes en boomklevers houden van dit voedzame voer. Vogels pellen de doppinda's zelf alvorens ze bij de energierijke kern kunnen. Jonge vogels kunnen stikken in hele pinda's.

Welke pindakaas vogels?

Normale pindakaas is minder geschikt voor vogels dan de speciale vogel-pindakaas. In de normale pindakaas zitten gebrande pinda's die minder goed verteerd kunnen worden, maar het grootste probleem is de hoeveelheid zout. In gewone pindakaas zit voor onze tuinvogels te veel zout.