Inhoudsopgave:

  1. Heeft suiker invloed op ADHD?
  2. Hoe werkt het Red dieet?
  3. Wat is de invloed van voeding op ADHD?
  4. Welke voeding triggert ADHD?
  5. Is er een relatie tussen voeding en probleemgedrag bij ADHD?
  6. Wat versterkt autisme?

Heeft suiker invloed op ADHD?

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een combinatie van slechte concentratie, overbeweeglijkheid, rusteloosheid en impulsiviteit. De stoornis wordt in grote mate erfelijk bepaald. Er is niet aangetoond dat suiker, noch van kleurstoffen en conserveermiddelen invloed hebben op hyperactief gedrag.

Hoe werkt het Red dieet?

Uit onderzoek is gebleken dat ADHD bij zestig procent van de kinderen kan verdwijnen als het kind gedurende vijf weken een streng dieet volgt, het zogenaamde RED-dieet. Dit is een fewfoods-dieet, wat betekent dat alle noodzakelijke voedingsstoffen afkomstig zijn uit een beperkt aantal 'veilige' voedingsmiddelen.

Wat is de invloed van voeding op ADHD?

Hieruit is gebleken dat een gezond voedingspatroon, dat veel fruit, groente en volkorenproducten bevat, ADHD-symptomen vermindert en een ongezond voedingspatroon symptomen verergert. Ook is er aanzienlijk bewijs gevonden tussen de kans op ADHD en de inname van suiker, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Welke voeding triggert ADHD?

Ook is er aanzienlijk bewijs gevonden tussen de kans op ADHD en de inname van suiker, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Opvallend is dat kinderen met ADHD vaak tekorten hebben aan zink, magnesium, ijzer, koper en omega 3 vetten.

Is er een relatie tussen voeding en probleemgedrag bij ADHD?

ADHD dieet Je kind krijgt dan voedingsmiddelen stuk voor stuk weer te eten. Telkens wordt dan gekeken of dit effect heeft op de ADHD-symptomen. Uiteindelijk bestaat de therapie uit het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen die ADHD triggeren. Dit kunnen bij elk kind andere producten zijn.

Wat versterkt autisme?

Aangenomen wordt dat het hierbij gaat om een interactie tussen genetische- en omgevingsfactoren. Met andere woorden: iemand kan een genetische aanleg hebben voor autisme, maar óf hij of zij ook daadwerkelijk autisme ontwikkelt hangt mogelijk onder meer af van invloeden uit de omgeving.