Inhoudsopgave:

 1. Wat is het verschil tussen energieklasse A en B?
 2. Wat is beste energielabel?
 3. Welk energielabel is de beste?
 4. Waar moet energielabel B aan voldoen?
 5. Welke eisen energielabel B?
 6. Wat maakt een wasmachine zuinig?
 7. Wat zegt energielabel wasmachine?
 8. Wat is het nieuwe energielabel E?
 9. Waar energielabel aanvragen?

Wat is het verschil tussen energieklasse A en B?

Wat is het verschil tussen energielabel A en B? Het verschil tussen energielabel A en B is het ontbreken van één of meerdere energiebesparend maatregelen. Leg je op het dak van een energielabel B huis zonnepanelen, dan kent de overheid dit huis energielabel A toe. Het helpt om je huis te moderniseren.

Wat is beste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het zuinigste, energielabel. Dit wordt aangegeven met een groene kleur. In een woning met energielabel A is goed nagedacht over manieren om energie te besparen. Denk aan een hr-ketel, isolatie en zonnepanelen.

Welk energielabel is de beste?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het zuinigste, energielabel. Dit wordt aangegeven met een groene kleur. In een woning met energielabel A is goed nagedacht over manieren om energie te besparen. Denk aan een hr-ketel, isolatie en zonnepanelen.

Waar moet energielabel B aan voldoen?

Energielabel B geeft aan dat een woning in vrijwel alle opzichten aan de moderne energievereisten voldoet. Zo zal een huis met energielabel B vrijwel altijd goed geïsoleerd zijn. Isolatie van de vloer, het dak en de spouwmuren en door het gebruik van dubbel glas betekent een lage energierekening.

Welke eisen energielabel B?

Wanneer een woning voldoet aan de meeste energievereisten, komt de woning in aanmerking voor energielabel B. Een huis met energielabel B is voorzien van tenminste dubbel glas, vloer- dak- en spouwmuurisolatie.

Wat maakt een wasmachine zuinig?

Wie een te kleine wastrommel heeft, gaat extra wasbeurten draaien. Een volle trommel in een grote wasmachine is circa 20% zuiniger dan een extra kleine wasbeurt in een kleine wasmachine. Bij een verbruik van 150 kWh levert dit over 10 jaar een extra stroomverbruik van 300 kWh op (rond € 63).

Wat zegt energielabel wasmachine?

Het energielabel voor wasmachines loopt vanaf van A tot G. De zuinigste wasmachines hebben energielabel A, de minst zuinige G. ... Het energielabel laat zien hoe zuinig de wasmachine omgaat met energie. Behalve de labelklasse (de letter) kan je ook letten op het energieverbruik per 100 wasbeurten.

Wat is het nieuwe energielabel E?

Nieuw energielabel voor huishoudelijke apparaten: A++ kan E worden. Koelkasten, vriezers, wasmachines, vaatwassers en beeldschermen krijgen vanaf een nieuw energielabel.

Waar energielabel aanvragen?

Energielabel aanvragen
 1. Zoek een energieadviseur woningbouw op het adviesplatform en vraag een of meerdere offerte(s) aan.
 2. Bevestig de offerte en maak een afspraak met uw energieadviseur.
 3. De energieadviseur neemt de woning ter plaatse op. ...
 4. De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze.