Inhoudsopgave:

  1. Hoe herken je een roetfilter?
  2. Waar zit een roetfilter?
  3. Hoe wordt een roetfilter gereinigd?
  4. Heeft mijn Volkswagen een roetfilter?
  5. Hoe weet ik of mijn auto een katalysator heeft?
  6. Heeft een diesel auto ook een katalysator?
  7. Hoe lang duurt reinigen roetfilter?

Hoe herken je een roetfilter?

De makkelijkste manier om een verstopt roetfilter te herkennen is aan het storingslampje op het dashboard. Daarnaast herken je een slecht werkend of verstopt roetfilter ook aan een hoger brandstof verbruik, het op hol slaan van de motor, vermogensvlies, inhouden en stotteren.

Waar zit een roetfilter?

Het roetfilter zit in het uitlaatsysteem. Uitlaatgassen stromen er doorheen en roetdeeltjes worden opgevangen in 'kamertjes' in het filter. Na een poosje raken deze kamertjes vol. ... Het filter is dan leeg om opnieuw roetdeeltjes op te vangen.

Hoe wordt een roetfilter gereinigd?

Hoe werkt het reinigen van het roetfilter? Het reinigingsmiddel wordt via de bestaande openingen rechtstreeks door het filter gespoten en maakt vastzittend roet en as los zonder resten achter te laten. Hierna kan er in de meeste gevallen een regeneratie van het roetfilter plaatsvinden.

Heeft mijn Volkswagen een roetfilter?

Door te kijken naar het bouwjaar van uw auto en naar het type brandstof waar uw auto op rijd kunt u achterhalen of uw auto een roetfilter heeft. Bij de nieuwere (diesel)auto's vanaf het bouwjaar 2006 is er meestal een roetfilter en/of een katalysator gemonteerd.

Hoe weet ik of mijn auto een katalysator heeft?

Door te kijken naar het bouwjaar van uw auto en naar het type brandstof waar uw auto op rijd kunt u achterhalen of uw auto een roetfilter heeft. Bij de nieuwere (diesel)auto's vanaf het bouwjaar 2006 is er meestal een roetfilter en/of een katalysator gemonteerd. ... Niet elke auto beschikt over een roetfilter.

Heeft een diesel auto ook een katalysator?

Bij diesel auto's is het mogelijk dat er een katalysator of/en een roetfilter onder de auto is gemonteerd dit is vaak het geval bij de nieuwere auto's vanaf bj 2006.

Hoe lang duurt reinigen roetfilter?

Het reinigingsproces neemt gemiddeld twee uur in beslag en levert daarmee een aanzienlijke tijdsbesparing op ten opzichte van het vervangen van een roetfilter, wat vaak enkele dagen duurt. Bovendien is het ook sneller dan het demonteren van het filter en het laten reinigen door een externe partij.