Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel medailles in 2012?
  2. Hoeveel medailles heeft Nederland vandaag gewonnen?
  3. Hoe wordt het medailleklassement berekend?
  4. Welke landen hebben geen medailles?
  5. Hoeveel geld voor een olympische medaille?
  6. Hoe komt het dat Nederland zoveel medailles heeft?

Hoeveel medailles in 2012?

Op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen werden op 302 onderdelen gouden, zilveren en bronzen medailles uitgereikt. In de tabel op deze pagina staat het medailleklassement.

Hoeveel medailles heeft Nederland vandaag gewonnen?

- Nederland wint een recordaantal van 25 medailles, waarvan 12 gouden; van deze 12 gouden medailles worden er acht behaald door drie individuele atleten.

Hoe wordt het medailleklassement berekend?

Een medaillespiegel of medailleklassement is een ranglijst naar het aantal behaalde medailles. ... De volgorde kan zijn naar het aantal gouden, zilveren en bronzen medailles samen, of eerst naar het aantal gouden, dan naar het aantal zilveren en dan naar het aantal bronzen (lexicografische volgorde).

Welke landen hebben geen medailles?

Ook landen als Vietnam (97 miljoen) en Congo (89 miljoen) pakten in Tokio geen enkele medaille. Dat geldt ook voor Bangladesh, maar voor de 164 miljoen inwoners is dat helaas geen verrassing. Het Aziatische land pakte nog nooit een medaille op Zomer- of Winterspelen.

Hoeveel geld voor een olympische medaille?

Een gouden medaille in Tokio levert een Belgische atleet 50.000 euro op, zilver 30.000 euro en brons 20.000 euro.

Hoe komt het dat Nederland zoveel medailles heeft?

De infrastructuur en cultuur van Nederland komt sterk terug in de medailles die TeamNL in Tokio al heeft vergaard. ... Veel plakken komen van sporten waar Nederland traditioneel sterk in is: waterdisciplines als roeien, zeilen en zwemmen en alles op twee wielen: BMX, wielrennen en de baan.